30 lipnja 2007

Nekoliko kratkih crtica

Dva dogradonačelnika, te pročelnici Jurić i Paškov otišli su predstavljati naš grad na regati Civitanova – Šibenik. U svojim izjavama prije polaska pohvalili su se kako im je glavni sponzor Nautic Centar Prgin, koncesionar bivšeg remontnog brodogradilišta. Pohvalno je što su otišli, ali imam jedno pitanje. Nije li naša gradska vlast sa takvim sponzorstvom u sukobu interesa. NCP je jedini dostavio nekakvu ponudu za područje Kulina, u sklopu, za našu vlast, preambiciozno zamišljenog Projekta Šibenik. U nekom narednom periodu sa NCP-om bi se trebali obavljati pregovori oko njihove ponude i od njih zahtijevati neka poboljšanja. Pregovore bi naravno trebala voditi gradska vlast i to ljudi koji su u posadi broda na regati. Postavlja se pitanje kako će se ta gradska vlast postaviti prema svom glavnom sponzoru i neće li zbog tog sponzorstva biti malo popustljivija.

Novica Ljubičić je bivši policajac, i to bivši prometni policajac. To znači da mu je prije glavna preokupacija bila kažnjavanje prometnih prekršaja. Poznato nam je da je vožnja motora bez kacige prometni prekršaj. Novica Ljubičić više nije policajac. Sad je tajnik Županijske organizacije HDZ-a i glasnogovornik Županije. Novica Ljubičić više ne kažnjava prekršaje u prometu, već radi prekršaj u prometu. Svakodnevno ga viđam na motoru i to bez kacige. On sad smatra kako mu više nitko ništa ne može i na taj način pljuje po svojim bivšim kolegama. Nije li to licemjerno od njega.

Ptičica sa grane mi je prišapnula kako se u gradskom SDP-u nešto sprema. Izgleda da Gradska organizacija SDP-a priprema nekakvu vrstu okruglog stola ili predavanja na kojoj im je namjera prezentirati njihov plan i idejni projekt obnove stare gradske jezgre. U sklopu tog plana su navodno zamišljena rješenja za prostor bivšeg TEF, cjelokupnog područje rive, a kako sam čuo posebno će se osvrnuti na problem parkirališta u vezi čega će ponuditi konkretna rješenja. To predavanje bi se trebalo održati uskoro, a ja ću nastojati da Vas izvijestim o onome šta se nudi.

Druga ptičica mi je prišapnula kako lokalni HDZ-ovci namjeravaju konačno urediti prostor starog pazara. Projekt postoji, još od doba Arnautovića, ali se iz nekog razloga moralo ulupati još para na nekakvu izmjenu. Šta se to moralo izmijeniti u starom planu ne znam, ali bilo bi više vrijeme da se i taj dio uredi do kraja. Nadam se samo da će ona stabla preživiti izmjenu projekta.

Uređenje Sv. Mihovila je stalo. Stalo je od onda od kad je Arnautović pao s gradonačelnićke fotelje. Kako stvari stoje neće se tako lako ni nastaviti jer pročelnik Gustav Červar ima stav da je zamišljeni zahvat pre kompliciran i skup. Nije li mu palo na pamet da stvari rješava malo po malo.

Jel znate šta se nalazi u prostorima bivše gradske knjižnice u plavom neboderu. Tamo je sad nekakva policijska postaja. Znate li Vi kako je policija dobila taj prostor. Ja ne znam.

Jedna crtica koja nije direktno u vezi sa Šibenikom, ali se tiče svih nas. Ministar Šuker je odlučio smanjiti PDV na tiskovine. Umjesto 22% na novine će PDV biti 10%. Objašnjenje je da će se tako novine više kupovati, te će na taj način porasti standard građana. Umra sam od smija. To šta ću novine kupovati za pet umisto šest kuna će mi sigurno poboljšati standard. Sto posto s obzirom da novine kupujem jednom tjedno. Nije li Šukeru palo na pamet kako će nam standard više porasti da je smanjio PDV na osnovne prehrambene proizvode kao šta su recimo kruv ili mliko, parizer i ostalo.

Nema komentara: