05 lipnja 2007

A šta nam to umjesto gradonačelničkog posla radi teta Neda


Šta to naša teta Neda radi kad kaže da se brine za ovaj grad? Pitanje je sad.
Svi znamo da je ovo izborna godina. U svim strankama dolazi do dogovora ili svađa (kako u kojoj) oko toga tko će na liste za Sabor, odnosno tko će zauzeti bolju poziciju na tim listama. Bolja pozicija znači i veću vjerojatnost ulaska u Sabor, a to za sobom povlači, osim bolje plaće, i milijun razno raznih drugih povlastica.

Po mojim informacijama naša vrla teta Neda ima namjeru uletiti u Sabor. Stoga joj je glavna preokupacija zadnjih tjedana i mjeseci lobiranje za što bolju poziciju na listi. Kako su joj glavna konkurencija druge dvije gradonačelnice, osjeća se poprilično ugroženo. Stoga ih pokušava na sve moguće načine diskreditirati, kako jedna od njih ne bi slučajno bila bolje pozicionirana na listi. Mišljenja sam da i ima razloga za zabrinutost. Obje te gradonačelnice, i ona iz Vodica, a pogotovo ona iz Knina su mlađe, ljepše, probitačnije, a činjenica je da i bolje rade svoj posao (barem tako izgleda). Osim toga, po onome šta čaršija priča gradonačelnica Knina intenzivno radi na zbližavanju sa stanačkim vrhom.

Teta Nedino diskreditiranje je vrlo intenzivno, te svakodnevno kontaktira sa vrhom stranke pokušavajući sebe gurnuti u prvi plan. Istovremeno prati sve novinske članke koji su vezani za konkurenciju, ili samo govore o njima. Njihove izjave komentira na vrlo prizeman način u kojem se spominju i razni pogrdni nazivi. Kad vidi njihove slike komentira njihov način oblačenja, a vjerujte mi ni ovdje se ne radi o pohvalama. Sve poteze konkurencije omalovažava, a vrhunac jednog takvog komentara je bio kad je jednu od njih dvije povezala sa najstarijim zanatom na svijetu.

Zabrinuta nam je teta Neda. Zabrinuta je jer posao gradonačelnice ne ide po njezinom planu. Zabrinuta je jer ima sve više kritika upućenih na račun njezinog poglavarstva. Stoga joj je najpametnije bježati sa radnog mjesta, koje joj ionako nije bilo po volji odmah od početka, jer jedino ju je stranačka stega natjerala da se prihvati gradonačelničkog posla. Sad bi najradije zbrisala u mirne saborničke klupice, daleko od očiju javnosti. Da bi to postigla mora učiniti sve da se što bolje pozicionira na listi, a kažem nije baš u povoljnom položaju. Kninjanka je u puno povoljnijem, barem za sad. Ona ,naime, upada u sve kvote. I žensku, i mladež, i područja od posebne državne skrbi. Teško će biti našoj teta Nedi, ali cilj opravdava sredstvo, a teta Neda ima cilj. Sredstvo će već naći. Bit će to borba za pamćenje, a ja ću uživati prateći sva zbivanja.
Šta se mene tiče, samo nek ide. Bolje njoj, a nama ne može biti gore.

Nema komentara: