27 listopada 2007

Zašto je teta Dija otišla sa lokalne dalekovidnice

Razriješena je velika dilema.

Moram priznati da me je mučilo pitanje zbog čega je teta Dija dobila nogu sa lokalne televizije. Nije napravila nikakav posebni gaf. Nije ugrozila pozicije vladajuće stranke. Sve šta je radila, radila je u interesu nje i kao takva bila im je prijeko potrebna na lokalnoj televiziji. Barem do izbora.

Međutim, dobila je nogu. Nema nikakve logike. Ali, eto, više na televiziji ne radi. Umjesto nje doveden je Gradimir Agbaba. Čovjek kojeg je HDZ, tamo davnih devedesetih brutalno odstranio sa nacionalne dalekovidnice. Kako znamo tko je vlasnik TV Šibenik, nakon ovog preokreta ništa nam više ne može biti jasno.

Još kad se sjetimo da je HRT očišćen i da su dovedeni stari provjereni kadrovi (čitaj Hloverka), pa kad se sjetimo da je Šuker ukinuo PDV samo na tiskovine, te na taj način kupio veliku većinu medija, onda nam situacija oko TV Šibenik postaje još nejasnija.

Međutim, sve ima svoje, pa tako postoji razlog za Dijin odlazak i Agbabin dolazak.

Dakle, da počnem. Znamo da je od momenta Stipnine kupovine TV Šibenika, ta televizija u stvari postala glasilo vladajuće stranke. Stipe je, naime kupio TV Šibenik po nalogu svojih stranačkih kolega, te je vlasništvo trebao održati do izbora i ni minute više. Normalno, kako bi sve bolje i jednostavnije funkcioniralo, trebalo je dovesti i svog urednika. Tako je Ana Bilić platila glavom po hitnom postupku, a dovedena je naša teta Dija. I ona se predano bacila na posao, podižući ugled drage joj stranke.

Svima nama je poznat karakter tete Dije. Osoba je koja jednostavno ne trpi suprotstavljanje u bilo kakvom pogledu. Takvo ponašanje je utjecalo na sve ostale zaposlenike televizije. Stipe joj nije mogao stati na kraj, jer bi i on svaki put dobio svoju porciju. Osim toga, Stipi je ona bila preskupa. Svaki mjesec joj je isplaćivao 7.500 kuna po ugovoru. Ali to nije sve. Dobivala je ona još 5.000 kuna ispod banka, te 700 kuna po emisiji. TV Šibenik nije baš bogata televizija, love ponestaje, Dija provodi svoj teror. Kap je prelila čašu, te odluči Stipe požaliti se don Anti. Ovaj, na Stipino kukanje, odmahuje rukom te ga upozorava da do izbora mora izdržati kako zna i umije. Stipe je stisnuo zube i izdržao još nekih mjesec dana, a onda mu je pukao film.

Sjeli on i Dija za stol, a u sredini don Ante. Vijećali, vijećali i na kraju se dogovorili. Stipe i Dija su se razišli u dobrim odnosima (koliko god dobri mogu biti, a nisu baš). Odlaskom Dije TV Šibenik, koja je ionako obojena bojama HDZ-a, smanjit će taj imidž, MAKNUT ĆE SE SVA SUMNJA O UPLITANJU HDZ-A U UREĐIVAČKU POLITIKU. Dovest ćemo Agbabu. Čovjek je iskusan, zna svoj posao. U jednoj osobi dva posla (direktor i urednik) za manje para (10.000 kuna). Poslušan. Ako zucne, opet će ostati bez posla. Radit će Agbaba bolje od ijednog HDZ-ovca, radit će, zbog bremena prošlosti. I tako učiniše.

Moram priznati da su ovo izvanredno smislili. Don Ante i Stipe. Izvanredno. Svi se pitaju zašto je HDZ maknuo svoju novinarku i doveo nekog Agbabu za koga je HDZ zločinačka organizacija? Pa naravno da to HDZ ne bi učinio, nema šanse! To znači, da Televizija nije HDZ-ova. Eto ti računice. A Agbaba poslušniji od bilo koga, bolji od Dije. Taj radi što mu se kaže, jer ako kaže bilo šta; ostaje bez posla, a tko će zaposliti ostarjelog novinara, bivšeg i povremenog alkoholičara, zeta Dare Janeković ( a znamo tko je ona), potencijalno-bivšeg UDBAŠA ( to je tvrdio Marčinko; zato se prije dvije godine i nije htio pojaviti u emisiji Petra Vlahova s Agbabom, jer da on neće biti u istoj prostoriji s UDBAŠEM koji je godinama radio pod krinkom novinara na Državnoj televiziji).

Eto Vam razloga zbog kojeg je Dija otišla sa lokalne dalekovidnice. Izvanredno smišljeno. Jedino mi nije jasno kako se nisu sjetili da je ovo mali grad. Sve se vidi, sve se čuje, sakrit se ne možeš.

Naravno, da ova priča može biti i neistina. Hoćete li povjerovati u nju Vaša je osobna stvar. Morate biti svjesni da cijela storija vrlo lako može biti proizvod moje mašte. :wink:

Nema komentara: