07 lipnja 2007

TV Šibenik (kadroviranje)

Fala bogu. Nedavno je Joško Morić napokon u jednoj od svojih pustih napadačkih izjava rekao djelomičnu istinu. Naime, konstatirao je kako je Stipe Grcić, novi vlasnik TV Šibenika, po nalogu HDZ-a smijenio glavnu urednicu Anu Bilić, te je na taj način od Vijeća za elektroničke medije kao znak zahvalnosti dobio 650 tisuća laganih kunića. Pogodio je Joško Morić. Doduše nije pogodio pravo u sridu, al je dovoljno blizu.
Naime, od kad je Stipe Grcić preuzeo TV Šibenik od “kralja šibenskog medijskog prostora“ Ani Bilić visi mač iznad glave. Već dugo je ona gradskoj HDZ-ovskoj vrhuški trn u oku. Kap koja je prelila čašu jeste jedna od zadnjih epizoda “Teme dana“ u kojoj je gostovala naša draga teta Neda. Teta Neda nije uopće trebala biti gost te emisije. Gost je trebao biti “uzoriti“ Ante Kulušić, koji je to glatko odbio i prebacio lopticu na župana Pauka. Isti se ispričao obavezama i kao gosta predložio novopečenog županijskog glasnogovornika Novicu Ljubičića. Međutim, Ana je na taj prijedlog odgovorila kako joj on nije pogodan gost za emisiju čija je tema zona Podi, što smatram potpuno ispravnim, jer Novica baš i ne piza u gospodarstvu. Ne piza i u glasnom govorenju, a kamoli u gospodarstvu. Dakle, nakon što se nisu našli na Novici, vrhuška šibenskog HDZ-a je odlučila u vatru baciti, koga drugog, nego tetu Nedu. U uputama koje je Ana dobila prije emisije se izričito naglasilo kako je jedina tema emisije zona Podi i nema drugih pitanja. Međutim kako je to bila kontakt emisija, nisu se mogli spriječiti pozivi gledatelja. Tako je teti Nedi uletilo par zbunjoza u pitanjima o projektu Šibenik, Obonjanu, staroj gradskoj jezgri, Brodarici, Sv. Nikoli. Naravno, kako ona ima izvanredne govorničke mogućnosti, nije se snašla kod ovih pitanja (jer ih nije ni očekivala) pa je bilo zamuckivanja, otezanja i nebuloznih odgovora uz obilato korištenje samoglasnika. Sve bi to prošlo bez problema, ali Ana se u novinarskom stilu nadovezala na ta pitanja i tu je počinila veliku grešku. Nije radila po uputama pa se emisija pokvarila. Na zadanu temu se vratila tek pred kraj emisije. Sutradan je pozvana na odgovornost, a epilog je njezina smjena. Sad da li je to povezano sa dobivenim novcima, nisam siguran, ali u ovoj nakaradnoj državi je sve moguće.
Stipica si je za novu urednicu doveo Dijanu Ferić, pouzdanu novinarku koja će bolje čitati upute pa ubuduće ne bi trebalo biti problema.

Nema komentara: