01 lipnja 2007

Bravo Zelenilo


Ljudi počelo je. Počelo je uređivanje stare gradske jezgre. Bit će da je to onaj plan koji je spominjala gradonačelnica u jednoj emisiji na televiziji. Spominjala je kako su u fazi pripreme plana uređenja stare gradske jezgre, ali tada nije mogla ništa konkretnije (čitaj pametnije) kazati. U glavnom, ovih dana je započela provedba tog plana. Doduše pomalo samozatajno, pa su se rezultati vidjeli tek nakon samog čina. Svi su ostali osupnuti originalnošću poteza koji su naši pametni gradski oci poduzeli. Izvanredno, rijedak je onaj mozak koji bi se ovog rješenja sjetio.

Dakle promijenjen je izgled Medulićevog trga. Izvanredno i originalno. Došla ekipa od dva radnika, uzela motorku i potukla zeleni zid koji je na onoj kući preko puta kavane Medulić stvarala glicinija. Do jučer smo imali prekrasan prizor zelene penjačice sa ljubičastim cvjetovima, a danas imamo oronulu fasadu sa škurama koje se raspadaju.

Molim da se objavi ime i prezime onog tko se ovog poteza sjetio. Imam neodoljivu želju da kretena zviznem šakom u glavu.

Nije mi jasno šta se događa u glavama ovih naših budalaša. Ima li netko ko može stati na kraj ovom ludilu. Šibenik je grad sa sve manje i manje zelenila, a sve je zasluga nekih idiota koji ne razmišljaju svojom glavom. Prvo su potukli đardin, tako da lada neće bit još jedno deset godina. Pa su potukli stabla kod bolnice. Pa su gradonačelnici očistili pogled sa balkona na način da su i ta stabla sorili sa zemljom. Sad su “uredili“ gliciniju, i to tako lijepo da je više nema. Sve je to odradilo naše vrlo poduzeće Zelenilo, koje izgleda služi samo za pilanje stabala. Kad su uopće zadnji put nešto posadili. Siniša Burić je dosegao svoj vrhunac. Mislio sam da je vrhunac dosegao sa pituravanjem svih pješačkih otoka u zelenu pituru. Ali, ipak ovaj potez sa glicinijom je vrhunac njegove karijere.

Opet se čudi. Opet kaže da je mislio najbolje. Tako se izmotavao onda kad su ga pitali za pješačke otoke.

Šta će teta Neda sad predložiti poglavarstvu. Hoće li i Siniši skratiti radno vrijeme za dva sata.

Nema komentara: