15 svibnja 2008

Tko je slijedeći?

U ovom postu objavljujemo članak našeg dopisnika kojim se osvrće na aktualnu situaciju u Carinarnici Šibenik.

Ma otkad sam pročitao članak Davorke Blažević Šibenik: carinarnica zakida državu za 300 tisuća kuna nikako mi ne izlazi iz glave. Pogotovo šta znam kako je sve to u stvari samo jedan mali dio priče. Stvarnost je puno drugačija i puno, puno surovija.
Naime, opće je poznato da je Semira u dragom nam HDZ-u od samih početaka, i da je jedna od osnivača. Ušla je u tu stranku, jer je vjerovala u ideju, a ne zbog vlastitih interesa. Ovdje ne bih ulazio, a niti spominjao privatni život, jer za ovu priču nije niti bitan. Žena živi na način koji joj odgovara i to treba poštovati. Što se tiče njene profesionalnosti u carinarnici, iskreno, žena zna posao. Čak je i za vrijeme SDP-ove koalicijske vlasti, ostala jedini HDZ-ov pročelnik carinarnice. Ni oni je nisu mijenjali jer je stručna. Godinama je bila od 17 pročelnika carinarnica (koliko ih je u Hrvatskoj) jedina žena. Kad je vladavinu nad "ZNA SE" preuzeo ZNA SE don Ante, Semiri se počelo kuhati. Namještali su joj sve i svašta. Tako je jednom prilikom, a povodom jednog događaja iz sfere privatnog života pročelnice ( koji nije imao apsolutno nikakve veze sa profesionalnim životom), od nje zatraženo da se povuče s čela carinarnice. Ona, naravno prijedlog nije prihvatila no, tu su počeli problemi. Osim toga puno je i znala o mutnim radnjama određenih pojedinaca. Počelo joj je raditi svakakve probleme. Namještati afere. Naravno da je žena reagirala na jedini način na koji je mogla. Zaprijetila je da će sve reći novinarima, iznijeti sve dokumente vezane za određene nepravilnosti i nezakonitosti. Čak mi je iz jednog izvora rečeno kako je rekla da će prijeći u SDP. U tom prepucavanju oko SDP-a, navodno joj je rečeno da će ona prije završiti u HSP-u nego u SDP-u. Na ovo je navodno ona odgovorila da je više komunista u HDZ-u danas, nego u SDP-u i da je SDP stranka u kojoj su ostali vjerni ideji, a ne vlastitom interesu. Po izvoru koji mi je ovo ispričao rekla je još kako su u SDP-u ostali pravi ljudi, a u HDZ su ušli same ulizice i stoličari.
Naravno da se nakon ovakvih razgovora pronašao nekakav izlaz, pa je došlo do sporazuma da ju se neće dirati. Nisu netrpeljivosti nestale nego su se pojedinci zamislili oko toga da bi na vidjelo mogle izaći neke čudne rabote.
Svjedoci smo da malo, malo pa izađe neki članak o navodnim nezakonitostima pročelnice. To samo potvrđuje tezu kako joj i dalje pletu mrežu, jer je prvenstveno osoba koja nije bezrezervno odana i zna razmišljati svojom glavom. Tako i ova anonimka. Neko se sad osjetio dovoljno jakim da opet pokuša izvesti njezinu smjenu. Samo taj netko nema hrabrosti da sa tim izađe pod vlastitim imenom i prezimenom, nego uvaljuje na najprljaviji mogući način, anonimno, nepotpisano. Kako je to stara oprobana HDZ-ovska metoda rješavanja određenih problema, onda se sam po sebi nameće zaključak kako isti onaj koji ju je prije pokušao smijeniti, opet pokušava istu stvar. Ovaj put se valjda osjeća puno jačim, jer napokon zasjeo je u vrlo udobnu i nedodirljivu fotelju.
Taj koji je zasjeo odlučio je odstraniti iz omiljene mu stranke sve one koji mu ne pašu, ali i one stare kadrove HDZ-a, koji su tu stranku osnivali i koji za nju žive, ne radi interesa nego iz uvjerenja. Sad je na redu Semira. Prije su bili Stančić, Baraka, Jukić, Topić. Ima ih još gomila. Pitanje je tko je slijedeći?


Mate P.

Broj komentara: 16:

Anonimno kaže...

SLIJEDEĆI SU:
1. Mnsg ANTE IVAS
2. Dipl. soc. rad (VŠS) NEDA KLARIĆ
3. Don.A.K.
4. Dr.sc. MARKO RADAČIĆ
Da li sam u pravu?

Anonimno kaže...

Znači sindikalisti Goran Vlahov i Ante Ivas su opet u akciji što se tiče optužbi na račun Semire. Prije godinu dana bila je tvrtka Paradiso i brod Franje Pašalić, a sad Omega Nova.Baš me zanima di to slaže puste novce Semira; koje je sebi priskrbila protupravinm putem, a ima jedva neki mali stančić (za koji je možda dio novca dao i njen Ivo) i skuterić.

Anonimno kaže...

A, nevezano uz ovu temu, jeli itko pročitao šta je ona tuka Ferićka napisala u utorak u slobodnoj? "Nitko neće šibenske studente"!?! Kaže da se Šibenski diplomanti ne mogu zaposliti, da ih poslodavci automatski eliminiraju čim vide da su diplomirali na našem faksu. Koja tuka! Prvo, to definitivno nije istina jer se naši studenti itekako zapošljavaju (i to u struci), a drugo, i da je istina, koji imbecil može tako nešto napisati? Šta ona misli, šta je s tim dobila? Samo štetu nama studentima. Koja tuka!
ogorčeni student

Anonimno kaže...

Pauk idje utabanin stazama svojega prethodnika:

"Na temelju zahtjeva Županijskog Državnog odvjetništva, šibenska Policija, pokrenula je istragu protiv šibensko-kninskog župana Gorana Pauka. Razlog su napisi u medijima, o tomu da je tvrtka Tino, koja se bavi eksploatacijom i izvozom kamena, umjesto koncesije za izvoz kamena, uplatila Nogometnom klubu Šibenik oko 300 tisuća kuna. Policija treba ispitati , je li u ovom slučaju župan, počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, budući da je istodobno predsjednik Nogometnog kluba Šibenik i predsjednik Upravnog vijeća županijske Lučke uprave. Župan Goran Pauk, očekuje da istraga bude što prije završena." (Radio Sibenik)

Anonimno kaže...

Ogorčeni student i kolega
Slažem se s tobom ali si zaboravio tko nam je SKUHAO KAŠU pa da se tako misli o nama.
Sjetila sam se jednoga posta na našem studentskom blogu u kojem piše kako nas je isto tako BLATIO i naš DEKAN
RADAČIĆ.
I on je tek što je doša u naš faks na nekom savjetovanju govorija kako niko neće naše studente zapošljavati. Otvopri studentski blog pa ćeš vidit.
A poznazto je da je i PROTUZAKONITO IZABRAN ZA DEKANA.
A poznato je i da su otišli profesori s faksa koji su nešto značili ajde reci ko nam sada predaje. A znaš li kud su otišli naši profesori. Znaš li da je profesor Belak prorektor SVEUČILIŠTA U ZADRU itd.
Pa što se čudiš kad se o nama tako piše. I ti tučeš po Fwerićki, slažem se, ali reci koju kakvi nam je faks sada. SVI TO ZNAJU, a SAMO ĆEMO MI N...ati!. Zato budi realan pa reci kakva će sada (de)generacija izaći s našeg faksa u kojem je dekan protuzakonito izabran a nastavnici su nam iste kvalifikacije ka i mi koji ćemo diplomirati po starom programu.
Toliko od isto OGORČENE ALI NA SVE KOJI SU NAS DOVELI U OVU BIJEDNU SITUACIJU.
OGORČENA DVOSTRUKO !

Anonimno kaže...

Šta je s mutnom vodom? Jesu li je razbistrili?

Anonimno kaže...

NISU !!!
JER U MUTNOJ SE VODI NAJBOLJE LOVI-LOVA!!!
Dr.vodoinstalater

Anonimno kaže...

daj admin,makni ih. osim što su promašili temu, i vrijeđaju se. Niste interesantni, prepucavajte se ili na svom blogu, ili na facebooku, ili uživo..

Anonimno kaže...

Ne valja ni pretjerivati.
Ipak je Oxford prva liga. Sveučilište u Oxfordu je osnovano u 12 stoljeću, a u Zadru TEK u 14 stoljeću. Točnije 1396. Ipak, zadarsko Sveučilište spada u red najstarijih sveučilišnih gradova Europe (Padova 1222., Pariz 1229., Cambridge, Barcelona, Parpignan 1303., Canterbery 1320., Prag 1348., Beč 1365. itd.), odnosno osnovano je u vrijeme osnivanja i drugih europskih sveučilišta. Jasno da je najstarije Sveučilište u nas.
Oxford ima 39 fakulteta. Zadar tek 24 odjela (koji su u rangu , također, fakulteta).
Oxford, kao grad ima 134.000, a Zadar, TEK 120.000 stanovnika.
Sveučilište u Oxfordu ima knjižnicu čije su police duge 176 kilometara , a police Znanstvene knjižnice u Zadru TEK nešto manje.
Zadarsko Sveučilište podjeljuje, poslije zagrebačkog , najviše doktorata u zemlji. Predložilo je 2005. godine 65 studijskih programa što prediplomskog, što diplomskog studija.
Ima desetak profesora emeritusa. Isto toliko akademika. Oko 300tinjak zaposlenih,a većina nastavnika imaju doktorate i izbore u zvanja profesora.
Sveučilište u Zadru raspolaže s 190.000 metara kvadratnih prostora,
a počeo se je graditi i campus sa svim suvremenim sadržajima. Kapitalnu investiciju studentskoga campusa vodi jedan bivši profesor s Visoke škole za turistički menadžment iz Šibenika.
Veslački klub Oxfordskog sveučilišta star je 179 godina, zadarski tek nešto manje , oko 120, godina.
Itd.
Kao što vidite, ipak je Oxford ispred Zadra. Da li bi netko u našem gradu trebao MUĆNUTI GLAVOM,i zamisliti se ŠTO i KOGA MI IMAMO U ŠIBENIKU, I ZAŠTO JE KOD NAS TAKO KAKO JE ?

Student koji vapije za razumom
onih koji nas (spro)vode !

Anonimno kaže...

Grad Knin i kninska Turistička zajednica na čelu s Antom Šimićem pozvani su na druženje u sklopu akcije Europa živi u Salzburgu, kao jedini hrvatski predstavnici.

BRAVO KNINJANI !

Predlažem da se studij Turističkog menadžmenta izdvoji iz Veleučilišta u Šibeniku i "prenese" u Veleučilište u Kninu.

A u Veleučilištu u Šibeniku da se uvede novi studij i to iz područja "znanstvene" preokupacije dekana Radačića. ZNA SE koja je to preokupacija: ŠTAKORI, HRČKI...

Anonimno kaže...

SLAŽEM SE
EVO POTVRDE TVOGA STAVA:

[DOC] http://rudjerFormat datoteke: Microsoft Word - Prikaži kao HTML
Marko Radačić, doktor vet. znanosti, znanstveni savjetnik ..... Radačić, Marko. Stopalo miša – model za ispitivanje antitumorskog učinka radio-kemo-terapije ...

Anonimno kaže...

Onda ispada da su po kvaliteti studija, predavaca i diplomanata Zadar i Oxford u istoj ligi? A buduci da je osnovano ranije, Zadarsko sveuciliste je jace od Harvarda, Princetona, Yalea, UCLA-e, Berkeleya, Columbije, MIT-a... Nobelova nagrada za Belaka je pitanje dana.

Anonimno kaže...

Zadar na rvackomen znači "Stanford". A Belak na ingleškomen "Anjštajn".

Anonimno kaže...

Kad se već spominje Stanford, evo najnovije vijesti s tog Sveučilišta. Ali, molim Vas nemojte je javiti Primorcu jer možda i on donese takvu odluku za SVA sveučilišta u Rvackoj.
Dakle:

Sveučilište Stanford odlučilo je ukinuti školarine
za sve svoje studente čije obitelji zarađuju manje
od 100 tisuća dolara godišnje.
Godišnja školarina na Stanfordu,
jednom od najelitnijih privatnih sveučilišta u Americi, iznosi 36 tisuća dolara.
Sveučilišta Harvard i Yale nedavno su odlučila učiniti isto,
s namjerom da pomognu studentima srednjeg i nižeg imovnog stanja.

Anonimno kaže...

Mi smo ipak jos uvik jaci u kvantnoj fiziki. Perke je Belak poslin samo 9 godina glorija 10-godisnjicu sibenskoga vele-necu-reci-cega.

Anonimno kaže...

AJDE,
VALJAŠ GLUPOSTI
OKANIMO SE SVI SKUPA
(pa i ja)
OVOG NAŠEG PRIMITIVIZMA !
Kad ćemo se više, zaista,
ugledati na civilizirane i one
koji GLEDAJU UNAPRIJED?