15 lipnja 2007

Jedan na jedan


Sinoć sam gledao novi “talk show“ na TV Šibenik, znakovitog imena “jedan na jedan“. Voditeljica Dijana Ferić ( a tko bi drugi ). Gost župan Goran Pauk ( a tko bi drugi ).

Tema – sve šta se događa u Županiji, od Duboke, preko bolnice do Lečevice. Produkcija emisije je katastrofa, ali bože moj, tek se počinje. Dijanu Ferić kamera stvarno ne voli, ne izgleda nimalo simpatično. Pauk na nivou. Preuzeo je sve manire svog šefa stranke, bahatost, prepotentnost i veliku samouvjerenost. Na čemu ih temelji,pojma nemam. Valjda misli da smo zaboravili njegove grijehe iz prošlosti tipa Poliplast i posao stoljeća u TEF-u. Dijana Ferić je lizala pod pred njim, a čini mi se da su ga jedino dva gledatelja u telefonskom kontaktu u vezi Duboke uspjeli malo izbaciti iz takta. U tim slučajevima se zaškrpunio ( kako bi kod nas rekli ) i ponavljao uvijek istu stvar, nastojeći ih prepotentno ušutkati sa stavom “tko je vama dao pravo da me išta pitate“.

Emisija nije loša ideja, međutim Dijana Ferić nije pravi voditelj. Ako se emisija zove “jedan ja jedan“ onda ne bi trebala biti kontakt emisija jer to više nije “talk show“ kojim upravlja voditeljica. Nekim gledateljima je dozvolila raspravu sa gostom što nije baš normalno u takvim emisijama. Druga greška je nekakva anketa, za koju bi bar bilo poželjno da je rekla ukupan broj poziva.

Što se pak Pauka tiče, ponavljam on je bio na nivou, vidilo se da je čovjek pripremljen ( za razliku od tete Nede ), kamera ga voli, ali je Dijana bila mlaka i bezlična, i nije postavila nijedno aktualno osjetljivo pitanje ( vidi post TV Šibenik – kadroviranje ).

Najjača stvar u cijeloj emisiji je bio poziv jednog gledatelja koji je optužio nekoliko prijašnjih gledatelja, koji su se kritički osvrnuli na problem Duboke, da su SDP-ovci. Mora da se radilo o nekom partijskom dužnosniku suprotne političke opcije. Glas mi se učinio poznat, ali kako nisam siguran, prvo ću provjeriti pa ću Vam javiti o kome se radi. Uglavnom, pokazao je visinu svoje demokratičnosti, jer mu nijedan od pozivatelja nije dao osnova za tvrdnju da su SDP-ovci. On je ustvrdio kako je jedan rekao da je iz SDP-a. Što nije točno. Nije dobro čuo. Čovjek je rekao nešto u stilu da je čuo jednu informaciju od nekog gospodina iz SDP-a, a ovaj je to protumačio kao izjavu “ja sam iz SDP-a“. Što nije i nikakvo čudo, jer bi se po naglasku i izgovoru moglo zaključiti kako je iz kraja koji nema naviku redovito prati uši.

Uglavnom, interesira me budućnost ove emisije, i naravno interesira me hoće li Dijana, za razliku od svojih prethodnika, pozvati u goste ikoga od oporbe, da vidimo šta oni imaju za kazati.

Još jedna kratka crtica. Prije neki dan je gospodin prof. Ivo Livaković predstavio svoju novu knjigu “Šibenske berekinade, funcutarije i maškarade“ Izvanredno. Preporučam, knjigu obavezno kupiti. Šta bi Šibenik da nema nekolicine ljudi kao što je prof. Livaković i njemu slični.

1 komentar:

Anonimno kaže...

Da za Dianu Ferić ništa novo, oduvik je bila i ostala trećerazredno novinarsko potrčkalo i jasan dokaz koliko se podobnost cijeni više od stručnosti