22 studenoga 2007

Vijesti iz HDZ-a

U HDZ-u se sve više osjeća nervoza. Temeljem zadnjih anketa, koje su pokazale kako gube izbore, odlučili su pokrenuti svoje cjelokupno članstvo. Stoga su se sjetili i onih svojih starih članova. Onih pravih HDZ-ovaca, nekorumpiranih osnivača koji su stvarno vjerovali u svoju stranku i ideju koja je bila temelj za njezino osnivanje.

Sastanci u prostorijama HDZ-a se održavaju svaki dan i to svaka dva sata. Na sastancima pozivaju sve prisutne da se uključe, da savjetuju rodbini i prijateljima da je HDZ jedini izbor. Imaju i nekoliko novo pridošlih članova. Izgleda da su dva člana DC-a, a i neki HB-ovci prešli u HDZ. Valjda su zaključili kako će im stranke propasti, pa su promijenili boje. Takvima baš ne bi puno vjerovao. Samo dokazuju kako nemaju svoje ja, nego stvari postavljaju sa pozicije svog interesa.

Sve ovo nije nimalo čudno. Otprilike istu stvar rade i sve druge stranke. Na kraju krajeva kad će ako neće sad kad je dan istine na vratima. Međutim u svim tim sastancima ima jedna vrlo zanimljiva stvarčica.

U ponedjeljak je održan sastanak. Jedan između mnogih, što i nije čudno. Međutim, ovaj je započeo u pet sati. Na sastanku je između ostalih ljudi (čija imena neću navoditi, jer i nisu toliko bitna) prisutan bio i župan Pauk. Tema sastanka je bila, stanje u stranci. Rasprava se vodila oko toga kako je stanje u stranci stravično. Kako je to šta su pojedinci učinili od stranke sramota, kako ovo uopće nije bilo ono što su zamislili dok su osnivali stranku i kako pod hitno trebaju učiniti nešto da srede situaciju. Rezime tog sastanka je u najmanju ruku vrlo čudan. Naime, dogovoreno je kako se sa don Antom nešto mora pod hitno učiniti. Kako su sudionici tog sastanka otvoreno iskazali svoju sumnju u mogućnosti oporbe i njezinu sposobnost da sruše don Antu, dogovoreno je da se to mora raditi iznutra. Isto je dogovoreno i za tetu Nedu. Ustanovili su kako moraju ojačati svoje snage kako bi na slijedećim sastancima izglasali nepovjerenje don Anti i teti Nedi.

Nervoza, nervoza ljudi. Ankete nikako nisu dobre. Zbog toga, onaj dio HDZ-a koji je do sad bio marginaliziran radi neslaganja sa trenutačnom stranačkom politikom smatra kako se moraju napraviti drastični potezi.

Hoćete li sad onaj članak o kućici don Ante gledati u drugom svjetlu Vaša je osobna stvar.

Inače, glede velikog broja prisutnih na predizbornim skupovima HDZ-a imam jednu pričicu. U Splitu na pravnom fakultetu, HDZ je organizirao besplatan put studentima u Dubrovnik i njegovu okolicu. Naravno da je jedan dobar dio studenata odlučio iskoristiti mogućnost da besplatno vide Dubrovnik. Međutim, ispalo je da ih se vodilo sa jednog predizbornog skupa na drugi.

Nema komentara: