03 prosinca 2007

Retrospektiva XV

Usprkos izjavama lokalnih vladajućih političara kako smo mi županija napretka i prosperiteta, po tiskovinama se moglo nedavno pročitati kako je prosječna plaća u našoj županiji daleko najmanja u državi. To nije nikakvo čudo. Prvo, imamo brdo nezaposlenih. Drugo, kod nas se razvija jedino trgovina, a u trgovini su najjadnije plaće. Zato vlasnici trgovina voze najskuplje autice i imaju lijepe jahtice. Raja. A tko o raji uopće razmišlja.

Gradska vlast i policija su objavili rat huliganima šta prave nered i razbijaju po gradu. Mislim, stvarno. A šta su do sad čekali. Ka da je ovo prvi put. Ako se dobro sjećate, netom šta je đardin uređen razbilo je fontanu. Isto se dogodilo i onoj na staroj pijaci, vrlo brzo nakon šta je napravljena. Stakla su se i prije razbijala, vandalizam je i prije postojao, pa nitko sve do sad nije reagirao. Izgleda da je tribalo polomit ono novo igralište na Biocima. Sva ostala su ionako polomljena već odavno, pa nitko nikad nije reagirao. Mislite li Vi da će ovaj tzv. rat protiv huligana, imati ikakva efekta. Kako da ne. Policija će kao malo pojačati patrole. Huligani će se malo primiriti, a kad se sve malo smiri, eto njih opet u pohode. I onda će gradska vlast opet biti zabrinuta.

Nego, kad smo već kod policije. Kako je moguće da se čovika koji ispred kafića napravi sranje, potegne nož, bude savladan od strane izbacivaća i predan policiji, nakon nekih sat vremena pusti na ulicu i to u alkoholiziranom stanju. Nakon šta je pušten iz policije, opet je napravio sranje, samo ovaj put puno ozbiljnije (pucao) i tek onda je zadržan u policiji. Ovo pitam, zato jer je policija jednog mog prijatelja, nakon šta je malo pripit udario čovjeka koji ga je provocirao, zadržala cijelu noć i dobar dio jutra u stanici. Jel zakon isti za svakog ili nije. A možda je ovaj pistolero ima bolju vezu.

Ostalo, sve je po starom. TLM još nije privatiziran. Revija je još uvijek u stečaju. Projekt Šibenik je propali projekt. Don Antu više nitko ništa ni ne pita u vezi one kučice u Grebaštici. Bajić još uvijek sjedi u poglavarstvu grada Šibenika i nikome ništa. Nema ništa nova, osim šta se stara pijaca počela uređivati. Posikla su se stabla i sad sve djeluje još praznije i tužnije. Šta je još ostalo. Ostalo je još onih par stabala na poljani. Mislim da ona i nemaju neku svjetlu budućnost. Malo svjetliju budućnost, možda imaju one fafarinke na novoj pijaci. Možda one i prežive ovi harač sa motornim pilama.

Izbori su prošli. Poskupilo je gorivo. Prehrana isto tako. Uskoro će i struja. Kažu da su jaja od ljeta poskupila skoro 35 posto. Lipo. Puno lipo. Izgleda da je guverner narodne banke ipak bio u pravu kad je govorio da nas čeka lijepa inflacija. A plaće, plaće su nam najniže u državi i nema nikakvih naznaka da će narasti.

Da, ima još jedna novina. Šime Zenić (to je onaj šta voli loviti po Kornatima) je počeo uređivati mulo Krke. Odlično, međutim ima nešto tu meni nejasno, ali o tome ću drugi put.


Među komentarima na prošli post našao pročitao sam jedan koji po mom mišljenju zaslužuje da bude u ovom postu i to kako bi skrenuo pažnju na njega, jer se moje mišljenje potpuno poklapa s napisam. Petre, svaka čast i evo tvog posta:
E ovo bi se već moglo pretvoriti u veliku raspravu; ali ovo je zadnje što ću komentirati u ovom postu, tako da je ovo moja točka na I. Mislim da si me KINEBISE potpuno krivo shvatio, vjeruj mi na svojoj koži znam što je GOLI OTOK, nekoliko je mojih stradalo u Blajburg, znam ja i što je UDBA; život u iseljeništvu , Operacija Gaon; i slično, a pogotovo bivši UDBAŠI koji sad trenutno nose ruho HDZ-a; neki su poput oca Nikole (znan kao Ljubo )n Vlahov do 90-te radili za UDBU i popisivali tko su članovi Matice hrvatske i prijavljivali nas nadležnima. Znam ja i što je Škabrnja i Vukovar. NI u kojem slučaju nisam za SDP, ali kao što sam istaknuo od dva zla izabirem manje. Vrijeđa me strašno tvrdnja da je HDZ zaslužan za stvaranje Hrvatske, za stvaranje Hrvatske zaslužni su svi Hrvatski državljani ( i Hrvati i Nehrvati), svi oni koji su stali u obranu svoje zemlje, svi oni koji su na referendumu odlučili se za nezavisnost Hrvatske! Među crvenima je bio i poštenih ljudi, kao što ima i među HDZ-ovcima. Jedan od takvih bio je što god mislili i Ivica Račan; koji je omogućio legalne izbore i da naš napaćeni Hrvatski narod može izabrati svoju neovisnost. HDZ je u to vrijeme bio najbolja opcija. Reci mi tko danas od tih prvih HDZ-ovaca sjedi u toj stranci. Malo tko. Svi su oni marginalizirani, izbačeni i ne znam što još. Došli su neki stoličari koji misle samo na sebe i svoje stolice, zaboravljajući što se dogodilo. Tko može zaboraviti ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=EyxXDnSgJXw&feature=related

http://www.vukowar.com/image/zeljka_juric.jpg

Kako mogu zaboraviti suze Željke Jurić i postaviti u vlast iste one zbog kojih je plakala. Pogledaj od Sedlara film Hrvatska ljubavi moja, pa mi onda reci je li to još uvijek isti HDZ, kao devedesetih. Isto tako to nije ni isti SDP. Mislim da sam previše napisao ionako; i da je sad dosta. I baš zbog ova dva linka gore navedena: ne za HDZ!
Još jednom, Petre svaka čast.

I na kraju moram Komentatoru odgovoriti na pitanje. Kako ne znam tko su druga dva kandidata ne mogu ništa sa sigurnošću tvrditi, ali mislim da Markiša ima veliku prednost u odnosu na ostale jer ZAKON JE ZAKON.......a praksa je praksa. Oće reć, da zakoni postoje kako bi se kršili.:wink:

Nema komentara: