22 prosinca 2007

Retrospektiva XVIII (Božićna)

Kako su blagdani pred nama ova retrospektiva ide malo ranije. Iz istog razloga nisam Vas htio daviti sa puno informacija. Ima vremena za sve. Stoga navodim samo, barem meni, par bitnijih stvari.

Trakavica u SDP-u se nastavlja. Da li je Miloš potjeran iz stranke ili je sam otišao nije ni toliko bitno. Bitno je da privatni sukobi na nekim razinama još nisu riješeni. Mislim da takvi sukobi ne bi bili uopće potencirani da je SDP dobio izbore. Kako to nije slučaj, onda opet sva prljavština isplivava na površinu. I to na vrlo ružan način. Umjesto da to riješe na nivou stranke, to se rješava preko novina. Za jednu takvu stranku to je vrlo loš način.

Ni u HDZ-u nema mira. Razlika je jedino šta o tome ne čitamo puno u novinama. Povremeno se provuče koji mali članak, ali definitivno ni jedan ne završi na naslovnici kao SDP-ov. Kako gradonačelnica Knina nije uspjela smijeniti člana gradskog poglavarstva uz pomoć svojih članova stranke, to je učinila uz pomoć članova SDSS-a. S tim da su njeni stranački kolege bojkotirali sjednicu vijeća na kojoj se odlučivalo o tome. Još jedna politička sprdačina.

Teta Neda stvarno nema mire. Mislio sam da je do sad naučila dati nekakvu suvislu izjavu, kad ona me iznenadi i to vrlo neugodno. Naime, na humanitarnom koncertu za pomoć Zakladi Ana Rukavina, ničim izazvana, teta Neda je izjavila kako je Ana Rukavina izgubila bitku za život, ali je dobila važniju bitku. WTF???? Koja je to bitka važnija od bitke za život?

Na zadnjoj sjednici Županijskog skupštine jedna mi je informacija zazvučala poprilično interesantno. Naime Župan je na pitanje jednog od vijećnika odgovorio kako nitko nema koncesiju za ukrcavanje kamena koji se prevozi za Italiju. Gospodine Župane, tko onda ukrcava kamen u te brodove i kome ide novac koji se plaća za taj posao? Kako se brodovi uopće ukrcavaju, ako nema koncesionara koji će odraditi taj posao? Da li je to ukrcavanje bez koncesije zakonito i ne bi li inspekcija nešto trebala napraviti po tom pitanju?

Nakon pustih polemika, razglabanja, peticija i koječega drugog, naša poljana je napokon pretvorena u..... u, pa naravno, autobusno stajalište. U nedostatku mašte, znanja ili sposobnosti, gradska vlast je na poljani naćulila onaj stakleni kontejner te je tako napravila dvi pozitivne stvari. Prva je da je napokon našla nekakav sadržaj koji će povećati broj ljudi koji se zadržava na poljani. Druga dobra stvar je to šta će vozačima na ovaj način povećati gužvu jer se autobus zaustavlja na sred ceste. Izvanredno. Pitam se samo zbog čega Zelenilo nije opilalo koje stablo, a eto tek onako, da se čekaonica bolje vidi.

Nema komentara: