01 rujna 2007

Sa vatrogasnog portala

U POČAST POGINULIM VATROGASCIMA OD ISKRENOG



Heroji:

Image Hosted by ImageShack.us


Jutros u 2,45 sati, uslijed zadobivenih teških opeklina pri gašenju požara na otoku Kornatu, u Klinici za traumatologiju u Zagrebu preminuo je Ante Crvelin,(24 godine) priopćilo je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin je najavio da će podnijeti ostavku na svoju dužnost jer se osjeća moralno odgovornim za pogibiju vatrogasaca na Kornatima.

20.00 :
Liječnici se i dalje bore za živote ozlijeđenih vatrogasaca. U životnoj su opasnosti Tomislav Crvelin (23), Josip Lučić (19) i Frane Lučić (23) iz DVD-a Tisno, Marinko Knežević (52) iz JVP-a Šibenik, te Ante Juričev Mikulin (22) i Karlo Ševerdija (19) iz DVD-a Vodice.

Uzrok požara na otoku Kornatu bio je odbačeni opušak cigarete koji je bacio 20-godišnji zaposlenik Nacionalnog parka.

Županijski zapovjednik i zapovjednik JVP Šibenik Dražen Slavica za HRT izjavio kako je gašenje rađeno po pravilima struke, ali će on iz moralnih razloga podnijeti ostavku.

Komemorativni skup u spomen na poginule pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vodica i Tisna, bit će u ponedjeljak 3. rujna u Šibenskom kazalištu u 11 sati. Na komemorativnom skupu bit će i članovi Vlade s premijerom Ivom Sanaderom. Na dan pokopa vatrogasaca stradalih u požaru na Kornatu, oglasit će se sirene svih vatrogasnih vozila u zemlji, najavili su čelnici profesionalnih vatrogasnih institucija.

Knjige žalosti otvorene su u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe u Šibeniku te u prostorijama Dobrovoljnih vatrogasnih društava u Vodicama i Tisnu.

02.09. 14.00

Zbog nacionalnog Dana žalosti, 3. rujna 2007., odgađa se početak školske godine za sve osnovne i srednje škole na području Šibensko-kninske županije. Nastava će započeti u utorak, 4. rujna 2007, osim u Gradu Vodice gdje će nastava započeti u srijedu 5. rujna
Napominjemo da će vrtići započeti s radom prema najavljenom terminu, točnije u ponedjeljak 3.9. ( šibenik.hr)

Nema komentara: