17 rujna 2007

Retrospektiva IV

Početak gradnje škole na Meterizama je opet odgođen. Po koji put? Ova gradska vlast priča o toj školi otkad je zasjela u svoje fotelje. Početak gradnje se odgađa non stop. Sad je rečeno da će to biti tijekom slijedeće godine. Nisu kupili cjelokupni potreban teren pa sad čekaju izvlaštenje. Da su Stipi Grciću onaj teren na Biocima prodali po pravoj cijeni, onda bi imali novca za kupiti teren na Meterizama pa bi mogli školu već početi graditi. Ali šta je jedna škola naspram auto- salona i to auto salona koji prodaje omiljena HDZ-ovska vozila.

Gradonačelnica je zatražila sastanak sa studentima i srednjoškolcima u vez kina Odeon. Odnosno javnu tribinu. Na njoj bi trebala saznati šta to ti mladi traže, kako bi im mogla taj prostor dati na upotrebu. Šta su ti izbori. Kladim se da će se ta priča vrtiti još dva mjeseca, a onda će opet započeti izmotavanje. Zato moji studenti, uprite iz sve snage, do izbora su samo dva mjeseca. Ako Vam to ne bude predano u tom roku, onda znate kako i šta ćete dalje raditi.

Veleučilište je dobilo, odnosno čeka se dopusnica ministarstva, višu školu za kalafate. Umrit ću od smija. Privremeni dekan stvarno radi sve kako bi srušio i ono malo ugleda šta je Veleučilištu ostalo. I to mu, moram priznati, jako dobro ide.

Jeste li primijetili kako se na svakom požaru, nakon tragedije na Kornatima, koji se dogodio bliže moru ili na nekom od otoka, odjednom pojavljuje vatrogasni brod, gliser, iz Zlarina. Zanimljivo, gdje je bio do sad? Isto tako se na svakom od požara pojavljuju najmanje dva kanadera, a na zadnjem i jedan airtractor. Jel to nama netko oče dokazati da sustav funkcionira i da je samo Slavica kriv za njegovo nefunkcioniranje onog kobnog dana.

Duboka još ne radi. Nisu ispunili minimalne tehničke uvjete. Sezona im je otišla, ali nekako sumnjam da to njih zabrinjava. Ne vidim da su se baš potrgali da bi proradili kroz sezonu. Znači da ipak imaju nešto drugo u planu. Osim toga sad se navodi da je napunjeno osam tankova po 50 000 litara, a prije se izričito tvrdilo da će se upotrebljavati samo jedan tank od 50 000 litara. Otkud sad osam. Neko ovdje nekoga stvarno jebe.

Novinaru koji je pisao članak o Dubokoj u Novom tjedniku preporučam da se malo bolje informira kad piše članke. Naime ustvrdio je da od Kremika do Murtera ne postoji nijedna pumpa koja bi mogla zadovoljiti potrebe sve brojnijih nautičara. Prvo, u Kremiku nema više benzinske pumpe. Drugo, Murterska pumpa nije ništa veća od Šibenske ( dapače i manja je) ili recimo od Vodičke i Jezerske koje se btw nalaze između Kremika i Murtera.

Nema komentara: