21 rujna 2007

Gospe moja prodali nas buržujima - by mirela r

Ovim putem ispričavam se Mireli šta nisam objavljivao njezine dogodovštine. Smatrao sam da bi bilo neukusno objavljivati njezine postove, s obzirom na svima poznatu situaciju i tragediju na Kornatima.

Mirela, nisam te zaboravio. Život ide dalje i stoga evo tvog posta koji si mi poslala na sam dan tragedije.



Bila san pešest dana u Dubrovniku di je još gore nego u nas. Nemoš se okrenit, nemoš korak učinit, nemoš mrdnit od njih. Ka mravi, samo još agresivniji, pogotovo oni upola zagoreni Talijančine i njijove male ženskice, sve garave i lajave, ala ga viču, skriču, zazivaju, cerekaju se na cili glas. A ludoga li svita majko mila! Dođu in oni kruzeri, po pešest odjedanput pa se svit iz njih razlije po gradu i nemoš se okrenit. Nisan kupila ništa posebno osim pizdarijica za mater i prijateljcu, par suvenirčića i ono šta nisan mogla izbjeć malome koji je na svakom štandu tija nešto. Ka svako dite.

Je da san jedva čekala doć doma a isto me uvatila tuga kad san došla jerbo odma vidiš da nešto fali u nas, kada nismo dobri i nismo kako triba. Zato me oraspoložilo kad san vidila da se cili svit pozabavija našin poštenin poglavaron za turizam, mojin dragin cosanostra brkon. Svi se pitaju kako je mafijaš moga doc u vlast al vlas ništa nije rekla o tome. Kada se ništa nije dogodilo. Oni muću a muću i novinari koji nisu nikomu postavili pitanje zašto su primili kriminalca? Nisan nigdi vidila da je gradonačelnica Nediljka rekla za novine ili televiziju zašto je metnila mafijuza u svoju vladu. To se samo u nas more dogodit i nigdi više. Svudi bi rastezali aferu i možda bi novinari čak tražili od gradonačelnice da dade ostavku jedinu u nas ko da se ništa nije dogodilo.

Znači da je naša vlast kriminalna ili da je kukavička. Moredu bit lopovi ka šta je on i sam ili kukavice koje je strah od njega pa moraju biti dobri i ne pitati ništa. Važno da se vozidu u jahti Nikice Jelavića. Pojidu besplatno na GSS-u i đir u jahti pa više niko ništa ne pita. Šta ima veze da je čovik lopina koji je bija uvučen u slučaj ubojstva u Zmijevcima prije deset godina otkad ti dosje kupi prašinu nigdi u arhivu PU Splitsko – dalmatinske. Aj još da su u vlasti bezbožni komunisti pa imaju takvoga macana. Ne bi in mogla ni zamirit al hadezeovci koji ližu oltare morali bi prokazat grišnika. Ako ne mislu da će se ovi ispovidit za sve grije da mu Šibenčani oprostu.

Gorana Prgina takove teškoće ne zamaraju. Dobija je bodulac sve šta je tija makar Stipi Petrini otkazalo srce radi toga. Uša je u remont na mala vrata ka spasitelj krepane firme i sklonija tamo svojih sedandeset jedrilica šta su ostali bez veza kad su ga Mađari potirali iz Kremika. Uguzija se svojin hadezeovcima da dobije Kuline di će Amerikanci za njega radit hotele. Sve se to desilo ka posljedica Prginivoga spašavanja čarter jahte. Koncesiju za marinu uopće nema niti ga ko pita je li je ima. Vlast popušta da ne bi jopet zajebali traljavi Projekt Šibenik koji su kilavo složili i zamalo od Vlade izgubili Obonjan i Bribirske knezove od crkve koju nije briga za razvoj grada nego za svoje bogaćenje, sirotinja jadna. Ti Prgin nije bija sposoban bukun novine izgurati kamoli će narod ka šta je Paris Hilton dovući kupati se u našoj luci. Ko zna šta nas još čeka od trećega šibenskoga tajkuna šta se sa iskaznicon hadezea prgavo ugura kraj Čovića i Stojanovića. Počeli su veliki šoldi dolaziti u naše misto koje vodu rodjaci bez dvi čiste i ne more to na dobro svšit. Jučer smo bili provincija danas svaki europski kapitalista oče u nas gradit. Kako će se Nediljka sa svojon retardiranon sviton snaći kad ne znadu ni cestu jednu gradsku napravit bez miljun problema.

Još ću na kraju živit u buržujskomu gradu di će grožđe guštati 45 a breskve 60 kuna kao u Dubrovniku. Komu to triba Gospe moja? Sveti moj Ante šta su nan učinili!

Ajme, zamalo san zaboravila da san u novinan vidila kako se oni Mileta iz parkinga fali da je završija tečaj ko da je doktorira na Harvardu. Gospe redikula. Znan dobro mulca sa kojin je iša u školu moj bivši. Nikad nije bija previše pametan al je zato uvik bija bubalica šta ne zna tri čiste. Samo u našemu gradu taki more bit direktor. Nu mamlaza, falit se da je završija tečaj za nadzorne odbore ka da triba posebnu pamet imat za uzimat šolde u odborima koji služu za uhljebljavanje političkih podobnika i financiranje istih za zasluge u politici. Nikako ne mogu razumit kako tako mlad čovik može uć u penzijonersku stranku kaki je HDZ. To mi govori puno o njegovoj pameti isto ka i o pameti imenjaka mu šta je pomoćnik od Nediljke. I on je koju godinu mlađi od mene i po pameti u onoj velikoj glavi moga bi isto ić na tečaj "nadzorni odbori za neznalice". To su biće tečaji ka oni za komputere ka šta ima cila biblijoteka sve za neznalice. Dva Tome ka dva penzijonera. Cili život štreberi umisto da su ki druga dica pili i išli na partye oni su u Tuđmanovoj mladeži spremali se za direktore u državnima firmama. U privatnika ne bi pustili ovoga ni da parkira direktoru auto. Ne bi s njin izašla da je zadnji ka s prijateljon mu glavonjon pogotovo. Bilo bi mi zanimljivije s onin betmenon u reklami. Morati ću i ja na neki tečaj. Mogla bi za onaj za glasače. Kako šta bolnije prominit vlast u vašen gradu!

1 komentar:

Anonimno kaže...

bravo Mirela, pogotovo ovo zadnje :)

ja ga znam dobro i mogu reći da si sve pogodila :)