12 rujna 2007

Zaključak Vijeća za nacionalnu sigurnost

Vijeće za nacionalnu sigurnost je utvrdilo da je odgovornost županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Slavice i zapovjednika vatrogasaca na terenu, pokojnog Dine Klarića neupitna. Kako je objašnjeno na sjednici, Slavica je odgovoran jer nije postupio prema propisima, a Klarić jer je donio krivu procjenu o kretanju vatrogasaca na terenu.

Isto tako, bar u prvim izvještajima nije kazano kako to Slavica nije postupio prema propisima i kako je to pokojni Dino Klarić krivo procijenio kretanje vatrogasaca na terenu.

Nadalje se spominje kako je Vijeću podnesen detaljan prikaz događanja na terenu, u čemu su bitno pomogle posljednje fotografije poginulog vatrogasca Tomislava Crvelina.

Dobro, to je prvi izvještaj i kažu da bi istraga mogla trajati nekoliko mjeseci. Vjerojatno će i završiti negdje iza izbora.

Iskreno, nisam od ovog izvještaja očekivao ama baš ništa. Pa opet me razočaralo to ništa. Jer barem za sad još uvijek nije rečeno kako je kruška završila toliko daleko od vatrogasaca. Nije rečeno tko je otkačio krušku. Nije objašnjeno kako se na zaštitnim odjelima nalaze ostaci ugljikovodika. Odnosno nitko u stvari nije objasnio na koji način su vatrogasci stradali. Ako je Vijeću dan detaljan prikaz događaja na terenu, nije mi jasno zbog čega javnost ne može znati podatke iz tog detaljnog prikaza, nego nam se serviraju površne informacije.

Možda takvih informacija bude sutra u tisku, ali nešto sumnjam.

Još uvijek nitko nije demantirao napise medija o helikopteru, još uvijek nitko nije vidio taj helikopter. A kako mi se čini još uvijek nitko nije razgovarao sa posadom helikoptera, bar nigdje nije objavljen taj podatak.

Ne bi li se i slika tog helikoptera pojavila na YouTubu, šta bi možda i bilo najbolje

Nema komentara: