24 rujna 2007

Retrospektiva V

Revija tamo. Revija vamo. Revija nikamo. Betex je napokon odustao od Revije. Znači cijeli onaj trud Šukerovog ministarstva da izmanipulira cijelu prodaje Revije Betexu je napokon urodio plodom. Šuker je svojim položajem blokirao prodaju , te je Betex napokon odustao. Sad Revija može ići slobodno u prodaju. Onako kako je to zamislio najzaineresiraniji kupac. Tko je taj vidit ćemo kad se Revija stavi na bubanj za jednu kunu, i sa njom ode i onaj atraktivni prostorčić na rivi, kod hotela Krka. Di je sad Pauk, sa svojim obećanjima. Hoće li opet sazvati sastanak sa radnicama i obećavati, obećavati, obećavati. E moj narodeeeee:lud:.

I TLM još nije riješen Zagreb obećava kako će se javiti za petnaest dana, pa opet za petnaest dana. I tih petnaest dana traje i traje, evo već nekih skoro pet mjeseci. U međuvremenu dugovi se gomilaju. Upravni odbor se ne sastaje. Nitko nema pojma šta se događa i šta će se dogoditi sa prodajom TLM-a. Šta ne pitaju gradonačelnicu. Ona je u nadzornom odboru. Ona sigurno zna šta se događa:rofl:.

Novoosnovana udruga za zaštitu mora Riblje oko, postavila je spomenik na poziciji poginuća njihovog člana i Šibenčanina Darka, kojeg je u kolovozu na mjestu usmrtio nepoznati gliseraš. Do dan danas policija nije objavila rezultate istrage. Do dan danas policija nije rekla jeli šta otkrila i ako je, šta je otkrila. Niti jedne jedine riječi. Dokazali su nam, sa Kornatima, da mogu “odraditi“ istragu brzo i ekspeditivno. Šta je onda problem u ovom slučaju:eek:.

Smolić kaže svi smo u Predsjedništvu vatrogasaca odgovorni. Skočiše Čoga i Žaja. Skočiše braneći svoju čast, stolice, kuće, brodove, aute i šta li još. Skočiše vičući, nismo mi krivi. Kriv je Slavica. Skočiše vičući sve je to politiziranje. Zaboraviše i Čoga i Žaja da ih je upravo politika stavila na ta mjesta. Zaboraviše i Čoga i Žaja kako su prije nepunih sedam dana stali na strani Slavice. Stali su sve dok nisu otišli po mišljenje Pauku i teti Nedi. Tamo su dobili novo mišljenje pa su po hitnom postupku smijenili Slavicu. Još nas ubijeđuju kako je dano im mišljenje njihovo. Nekima je inteligencija stvarno višak:zujo:.

Umra sam od smija. Kako je samo Vidović spustio Tomi đumbusu. Izvanredno. Tome je imao moralnu obavezu, kao šef nadzornog odbora gradskog p(a)rkinga, ispitati autentičnost osporavanih zapisnika koji Vidovića terete za “težak kriminal“ psovanja i šamaranja. Vidović mu je predložio da iz iste te moralne obaveze istraži kriminalnu prošlost Ivana Bajića. Izvanredno. Ovaj Tome đumbus je stvarno jebeno smiješan lik:nut:. Prvo je tamo u ožujku napisao demanti u kojem je na natpise da policija češlja šibenski HDZ, ničim izazvan, odgovorio kako su članovi šibenskog HDZ-a časni i pošteni ljudi koji su to svojim radom i dokazali (naročito Bajić):headbang:, a sad mu moralne obaveze nalažu da ispita “kontroverznu“ Vidovićevu prošlost. Ajde Tome, znaš di, lipo radi svoj prvi stalni posao u životu, kojeg si ionako dobija po podobnosti, a ne po zaslugama, i muči. Svima nam je dosta tvog morala. BTW, Tome imaš li sve uredne papire za onu kuću šta radiš u Bilicama?

Mesić zadivljen našim gospodarskim uzletom.???????? Ajme meni. Na ovo stvarno nemam nikakav pametan komentar. Počeo sam ozbiljno sumnjati u lucidnost našeg precjednika. U zadnje vrime, ka da se malo gubi. A opet. Možda čovik nije očekiva ništa, pa ga je i ovo malo iznenadilo:bang:.

Gradska vlast je pripremila i nama neukom puku prezentirala cijeli niz planova i zamisli. Od Brodarice pa do Meteriza, od Šubićevca pa do rive. Čak su se i studentskog doma sitili. A i studentske menze. Štaš i studenti moraju isti. Nije mi jasno samo šta će studentima davati išta. Oni većinom nisu iz Šibenika, pa ne glasaju u ovom gradu. Možda gradski oci na stvari gledaju globalno. Ne ka mi običan puk, lokalno. Mi bi da nam naprave pločnik isprid kuće. Mi bi da nam urede ulicu. Mi bi da nam očiste grad i stave kante za smeće. Mi bi imali kino. Štaš kad smo neuki. Oni na te stvari gledaju globalno. Tako će nam dovest smeće iz cile Damacije i zatvorenike iz cile države. A kino, šta će nam. Možemo ić u Vodice, Split, Zadar. Tako ćemo i mi počet razmišljat globalno. E šta ti je izborna godina. Oni će napravit lučicu u Mandalini, a nisu u stanju popravit onu fontanu iza kazališta:namcor:.

Vrime prolazi. Nove vijesti dolaze. O Kornatima ništa nova. Osim pustog nepovjerenja u istragu i puno priče po ulici.

Eh da. Ivan Bajić još uvijek sijedi u poglavarstvu grada Šibenika:burninmad:

Nema komentara: