14 rujna 2007

HDZ-ov auto gol

Vijeće za obranu i nacionalnu sigurnost nam je podnijelo izvještaj o istrazi događaja na otoku Kornat. Taj izvještaj nas je sve razočarao. Govornici su bili neuvjerljivi. Oko njih je na sve strane smrdilo koliko su se trudili uvjeriti nas neuki puk u istinitost svojih tvrdnji, ali nije im uspjelo. Bilo je očigledno da nešto pokušavaju sakriti. Objašnjenje za tragove ugljikovodika su u najmanju ruku glupa. Optužbe su još više neuvjerljive. Jer kako pokojni Dino može biti odgovoran za neku atmosfersku ili prirodnu pojavu. Kaže Benko da je Dino pogriješio u izboru rute kretanja, a nakon toga mrtvo hladno izjavi kako je sto posto siguran da Dino nije mogao znati da će doći do eruptivnog požara. Gdje je tu onda Dinova krivnja. Slavica je kriv šta je opozvao kanader na drugi požar , gdje je kanader po njegovom mišljenju u tom trenutku bio potrebniji. Ispalo je da je krivo odlučio. Pitam ja Vas šta bi se dogodilo da je ostavio kanader na Kornatima, a onda netko izgori u Vodicama, I onda bi Slavica bio kriv. Znači kriv u svakom pogledu, kako god okreneš. Nitko se ne pita zašto je u državi ostao samo jedan kanader. Od četiri.

S druge strane nema objašnjenja šta se dogodilo s kruškom, gdje je ona na kraju iskrcana, tko ju je iskrcao. Benko je na VONS-u kazao da je helikopteru guma pukla te da se vratio u Divulje. Kasnije, na konferenciji za tisak kazao je da se helikopter vratio u Zemunik??????. I osta živ.
Ma sve je prepuno smrada namještaljke i izgleda da ćemo morati čekati izbore kako bi istina izašla na vidjelo. Ili će možda netko komu savjest ne dozvoljava takve manipulacije, cijelu istinu objaviti na internetu.

Naravno da nemam namjeru zaboraviti na ovu istragu i sve nedoumice u vezi nje, ali život ide dalje i moram se, htio ne htio, osvrnuti na neke nove događaje.

I opet ću ja o Bajiću.
Na početku ću odmah reći kako lik vjerojatno i ne odiše inteligencijom. Jer da je iti malo pametan onda ne bi napravio ono šta je napravio. Nije mi jasno kako su mu stranački kolege uopće dozvolili da se brani tako šta optužuje drugog. Zar ni tamo nema nikog pametnog? Ovako je sa onom informacijom o famoznoj “kontroverznoj prošlosti Franka Vidovića“, koja uzgred budi rečeno djeluje kao priča za malu djecu, u principu dao vjetar u jedra SDP-u jer je ispalo da se brani napadajući glupostima. Ispalo je da na taj način pokušava skrenuti pažnju sa sebe. Smijurija, kako može uspoređivati psovke i šamare, sa pištoljima i gomilom novca nepoznatog porijekla. Šta je tako kontroverzno u psovkama i šamarima, da bi ih Šibenski list stavio ogromnim slovima na prvu stranicu. Bajić se krenuo braniti na takav način, onda vjerojatno ima i razloga. Da ga ima, to sad već svi znamo, osim valjda naše presvijetle gradske vlasti. Ta ista gradska vlast, kako je jedan kolega bloger izvrsno primijetio, je brže bolje požurila smijeniti Slavicu, dok njega i Mihu Mioća, a ni Šimu Zenića nisu niti takli. Dobro, kaže gradonačelnica, kako se protiv Bajića ne vodi krivični postupak i kako nikad nije bio kažnjen za krivično djelo. Jel gradonačelnica sigurna u to? Ja i ne bih bio baš tako siguran. Neka se malo bolje propita. Ili neka malo temeljitije prosurfa internetom. Bilo bi joj dovoljno da se samo ode obanjati u Žaborić. Naletit će na vrlo zanimljive podatke iz recimo Imotskog ili tamo negdje iz Slavonije. Vrlo brzo će naša gradonačelnica zaključiti kako i nije u pravu kad tvrdi da je Bajić čist kao suza. Ma zna ona to, zna to i don Ante, ali središnjica je rekla ne diraj Bajića i tko ga smije onda taknuti.

A Bajić? Bajić je trebao razmisliti i pustiti da vrijeme prođe. Na kraju krajeva (ovo će sad zvučati surovo pa se unaprijed ispričavam) tragedija na Kornatu je skrenula pažnju sa slučaja Bajić. A on ga je sam ponovo vratio u prvi plan. Nisam baš siguran da to odgovora i don Anti. On zasigurno ne bi volio da dođe do prepucavanja između HDZ-a i SDP-a jer bi se mogli početi preispitivati njegovi građevinski poduhvati. Ni Novica to isto ne bi volio, jer bi ga netko mogao zapitati za naglo povećanje imovine. Mislim da bi HDZ trebao stati na balun i razmisliti isplati li im se na takav način prepucavati sa SDP-ovcima. Nisam baš siguran da bi oni iskopali više afera nego šta bi ih iskopali SDP-ovci. Bolje bi bilo da se riješe Bajića dok se cijela stvar nije podigla na državnu razinu. Osim toga možda bi mu trebalo oduzeti i onu famoznu zahvalnicu za najboljeg turističkog djelatnika. Šta se toga tiče, na meil mi se obratila jedna bivša Bajićeva partnerica, inače Slovakinja. Još analiziram njezin meil, koji na vrlo detaljan, ali poduži način objašnjava kako Bajić i nije baš tako uzoriti turistički djelatnik. Uglavnom, za par dna ću ga objaviti, pa sami prosudite o uslugama koje je Bajić pružao ili pruža u Žaboriću.

Nema komentara: