12 listopada 2007

E doktore doktore!

Koliko netko tko je na vlasti može biti licemjeran, uporno iz dana u dan dokazuje naša vrla gradska vlast. Ne samo da Bajića nisu smijenili, i makli iz poglavarstva odnosno bilo kakvih poslova koji bi mogli imati veze sa gradom. Ne samo to. Oni mu još uvijek dozvoljavaju da glumi gazdu i obećava razno razne stvari.

Pa recimo. Grad, odnosno turistička zajednica, ovih dana je organizirala put u Švedsku. Turistička promocija, gospodarska promocija, trošenje para poreznih obveznika ili nešto drugo, to sad i nije bitno za ovaj post.

Dakle, turistička zajednica je organizirala taj put, na koji su jučer naravno otišli neki lokalni članovi vladajuće stranke. Između ostalih tu se nalazi i lokalni “ministar turizma“, naš vrli Ivan Bajić. Naravno on i treba biti tu. Ipak je on “ministar“. On ipak ima veze i poznanstva. A čovjek i zna posao. Dokazao je to u Pragu. A i u Bratislavi gdje ima svoje pouzdane prijatelje. Osim toga naš vrli “ministar“ je sad u principu glavna faca u turističkoj zajednici. Onaj novi direktor Bulat mu jednostavno ne može ništa. Odnosno, čovika je strah, da ne bi sebi stvorija neki problem oko Bajića, jer kako stvari stoje moga bi mu netko i zakucat na vrata u kasne ure. Pa kako je njega strah onda je naš “ministar“ bidan mora sve preuzet. Znači osim nošenja novaca i oružja mora je jadan organizirat i svakakve promocije pa i organizacije putovanja. Tako da je i ovo putovanje, bidan, mora organizirat, jer eto nije ima niko. Pritrga se jadan od posla, a da sve to ne prođe neopaženo pozva je i novinara koji će to adekvatno popratiti.

Sa tom ekipom, je otiša i novinar koji bi trebao kao pratiti turizam. Novinar koji će prvenstveno napisati pozitivan članak i novinar koji neće ni u kom slučaju prigovarati na tamo nekakve slučajne izlete po striptiz klubovima, a koje bi opet mogao organizirati čovjek sa puno prijatelja. Novinar koji od takvih sitnica neće praviti afere. Taj novinar je nađen u liku i djelu vrlog gospodina i nepristranog novinara Marjana Džambe. Dakle šta se toga tiče gradska vlast je sigurna, a možemo se kladiti i kakav će članak biti napisan. Naravno neće Marjan taj put platiti iz vlastitog džepa. Platit će mu ga turistička zajednica, i put i spavanje, a dobit će i nešto poputnine, čisto onako da mu se nađe.

Međutim, tu je još jedan novinar. Dobro, ajmo reć novinar, s obzirom da mu okosnicu članaka čini prepisivanje s interneta. Taj novinar ide ne zato šta bi u Švedskoj trebao o nečemu pisati. Nikako. On ide zato šta mu je Bajić obećao da će mu srediti taj put. Samo zbog toga ide i naravno zbog toga šta voli plesati sa Bajićem. Šta su ono zadnji put plesali. Čini mi se hip hop ili neki drugi sličan shit.. I radi ničeg drugog taj novinar ne ide, samo radi prijateljstva s Bajićem. I tom novinaru će turistička zajednica platiti put. I njemu će grad platiti spavanje. A i on će dobiti poputninu i to pozamašnu. A baš me interesira kakav će biti njegov članak nakon tog puta. I hoće li ga uopće biti.

Namjerno Vam neću napisati o kojem novinaru se radi. Probajte sami pogoditi. Probajte zaključiti tko je Bajića toliko zadužio da bi ga ovaj odveo na put u Švedsku. Tko to voli ples sa Bajićem da bi ga ovaj odveo na putovanje onako turistički, bez da išta mora raditi. Moram priznati da sam i ja donekle bio iznenađen o kojem se novinaru radi, jer on definitivno ne bi bio prvi na listi mojih kandidata. Međutim, izgleda da je taj novinar zbog nekog razloga izuzetno dobar sa našim “ministrom“ kad mu ovaj sređuje plaćene turističke izlete. Čime je on “ministra“ zadužio nemam pojma. Al zato njih dva znaju zašto je tome tako(koja formulacija).

Nema komentara: