29 svibnja 2007

Šta je to Kalmeta učinio za ovaj grad?

Čitam zadnji Šibenski list, te na četvrtoj strani primijetih članak o razgovoru sa Brankom Bubicom. Mislim da u Šibeniku nema onog tko ne zna tko je Branko Bubica i šta radi. Njegova klapa Maslina ove je godine dobila Grb Šibensko- kninske županije. I neka je, zaslužili su, te im na tome od srca čestitam.

I tako ja čitam članak, sve lijepo, divno, krasno, a onda pročitam slijedeću izjavu uvaženog Branka Bubice:“ Imam dojam da su sve dosadašnje lokalne vlasti očekivale inicijativu s vrha. Ništa sami nisu napravili. Mislim da je ministar Božidar Kalmeta, u proteklih nekoliko godina za Šibenik napravio više nego kompletna gradska i županijska vlast zajedno“. Prva pomisao mi je bila, ljudi moji šta je ovaj marenda. Kakvu je glupost lupio. Ma koji Kalmeta, ma šta je to on učinio za ovaj grad. Gdje su te njegove zasluge, zbog kojih ih Branko Bubica hvali.

Da li je Kalmeta uredio kazalište? Nije!!!
Da li je Kalmeta uredio đardin? Nije!!!
Da li je Kalmeta napravio gradsku biblioteku? Nije!!!
Da li je Kalmeta uredio Sv. Mihovila bar ono malo koliko je uređen? Nije!!!
Da li je Kalmeta napravio bazen? Nije!!!
Da li je Kalmeta postavio kolektor i usput uredio rivu? Nije!!!
Da li je Kalmeta napravio POS-ove zgrade na Meterizama? Nije!!!
Da li Kalmeta gradi ikakve zgrade na Šubićevcu? Ne gradi!!!
Da li je Kalmeta osigurao bolje brodske veze sa otocima? Nije, nego smo za malo izgubili vezu sa Obonjanom!!!
Da li je Kalmeta doveo autoput do Šibenika? Nije!!!
Da li je Kalmeta napravio tehnološku cestu? Nije, barem ne do sad!!!
Da li je Kalmeta pokrenuo Remontno brodogradilište, uredio zapaljenu robnu kuću, , napravio trgovačke centre? Ništa od navedenog!!!

Šta je u stvari Kalmeta to napravio za ovaj grad. Znamo da je nedavno dao novce za otoke. U redu, dobro je. Dio ide za vatrogasni dom na Zlarinu, ali ne za izgradnju novog ( kako je negdje navedeno ), nego za uređenje starog. Dio je dao za ambulantu i rasvjetu na Kapriju. U redu, al se mora znati da je ambulanta na Kapriju postojala do negdje 1998/99 godine, ali je isto tako lošom politikom ondašnjeg ministra zdravstva ostala bez zdravstvenog djelatnika. Što se rasvjete tiče, to je nešto što Kalmetino ministarstvo duguje Kapriju već par godina, pa sad samo vračaju dug. Kalmeta je ovom gradu dao nekih 400 milijuna kuna ( ako se dobro sjećam) a to je baš on i izjavio pokušavajući na taj način nama objasniti da dobivamo više novca nego Zadar. Kad su gradonačelnicu pitali zašto nije demantirala takvu vijest, koja očigledno nije istinita, ona je izbjegavala odgovor, te se izmotavala bezveznim izjavama. Kalmeta je prešutno odobrio našim glavanima potpisivanje koncesije za naftni terminal u sred luke. Kalmeta je napokon započeo graditi brzu cestu Šibenik-Knin, a koju je obećao početi graditi na početku svog mandata, te je ta cesta po ondašnjim izjavama trebala biti do sad i gotova.

Ima li još šta da je Kalmeta učinio za ovaj grad? Znate li?

A, Branko Bubica, predivan glas, odlično pjevanje, izvanredan na radiju, ali neka se ostavi komentiranja politike, ili ako bar komentira neka to čini sa argumentima

Nema komentara: