16 siječnja 2008

A sad adioooo!!!!

I ode nam teta Neda. Kaže ona, kako ne može te dvije funkcije obavljati istovremeno pa se odlučila za onu u Saboru. I ja bih to isto napravio da sam na njezinom mjestu. Lakše je sidit u Saboru, ne micat se, disat i dizat ruku kad ti kažu, nego bit na gradonačelničkoj vjetrometini gdje te zahebava svaka šuša.


Šta nam je teta Neda ostavila u nasljeđe. Ostavila nam je nedovršene planove i projekte. Ostavila nam je rupu na rivi i projekt Šibenik koji nikako da zaživi. Ostavila nam je neriješenu Reviju i Veleučilište u neredu. Ostavila nam je „benzinsku crpku“ u Dubokoj i nekakve čudnovate autobusne kružne linije. Ostavila nam je kolektor koji još uvijek ne radi i poljanu sa autobusnim stajalištem. Još je za sobom ostavila i veće plaće gradskim službama, a i obnovljen vozni park. Na kraju krajeva ostavila nam je i Bajića, jer nije imala snage za njegovo razrješenje. Ostavila je teta Neda još puno nelogičnih, sporadičnih i neriješenih stvari, ali ih neću više nabrajati jer nije potrebno. Dovoljno je samo malo prekopati po arhivi bloga.


Šta nas čeka? Prvo treba izabrati novog gradonačelnika. Tomislav Ninić ili Tomislav Jukić?? Jest da anketa, koja već nekoliko dana stoji, pokazuje kako većina Vas koji su glasali misli da bi trebalo dovesti novu osobu. Ali, šta bi reko Kazo, budimo realni. Takva mogućnost je ravna nuli. Znači, ostaju nam jedan ili drugi Tomislav. U ovom slučaju moramo se držati one stare „kineske“:“od dva zla izaberi manje“. Moj izbor, u tom slučaju, bio bi Tome (he, he, šta mislite koji). On za mene predstavlja manje zlo (možda se može naći i štagod dobrog). Vama ostavljam da sami prosudite tko Vam je manje zlo. Ka da mi o tome uopće odlučujemo. Al hoćemo, hoćemo. Za malo više od godinu dana.


U svakom slučaju, teti Nedi želim puno uspjeha u novoj foteljici, a novom gradonačelniku, koji god to bio, želim da bude pametniji, bolji u komunikaciji, i iznad svega pošteniji i pravedniji.


Eh, da, da ne zaboravim, novom gradonačelniku želim da Bajića po mogućnost unaprijedi u svog zamjenika, na opće zadovoljstvo svih nas građana ovog grada. Čovjek je to zaslužio. Ipak je zadnjih nekoliko godina primjeran građanin. A svi mi ostali šta mislimo drugačije smo budale.

Broj komentara: 11:

Anonimno kaže...

Pancirov u Glasu Dalmacije: "Prije odlaska u Sabor gradonačelnica Šibenika gradske ključeve predaje maškarama".

Ma di ima vece poklade od Nedenjoze Klaric!

Anonimno kaže...

Q budi sritan da je otišla.To nam je dovoljno.Sve je drugo gubitak i vremena i živaca.Sretan joj put!

Anonimno kaže...

Ima li itko živ u ovome JADNOME GRADU?

Anonimno kaže...

@SS: A dobro s kin cemo se onda od sada sprdati?

Anonimno kaže...

Reci nan koga jebes, pa cemo ti kasti ko si. Ka ovome ode:
http://www.jutarnji.hr/kultura_i_zivot/showbiz/clanak/art-2008,1,17,,105419.jl

Anonimno kaže...

http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/clanak/art-2008,1,18,,105560.jl

Ovo je sramota za likare u vodickoj ambulanti, a i za one u sibenskoj hitnoj sluzbi, jer i jedni i drugi bili su duzni znati da kod stanja akutne anafilaksije pomaze jedino hitna injekcija adrenalina. Ako su vec vodicki likari totalne neznalice, onda su in oni sa sibenske hitne tribali na telefon izrecitirati sta da radu, a ne bez veze slati kombi. Ispada da Visnjic znade vise medicine od njih. Tribalo bi in svima oduzeti licencu.

Anonimno kaže...

Dragi moji šibenčani,
s ovim tragičnim slučajem i svima onima ispred naš je grad, konačno , slučaj bez presedana.
Pa što u ovom gradu više funkcionira. Kornati, Vele(m)učilište TEF , tučnjava za otpremnine, gradonačelnica koja kaže da se opredijelila za plaću , a ni je rekla za častan posao u Saboru, pretendenti na mjesto gradonačelnika koji svojom primitivnom pojavom užasavaju, nered na ulicama i uredima državne uprave, u sudu, u državnom odvjetništvu, krade se banka usred grada, studenti nemaju ništa, profesora Belaka protjerali a tamo ga biraju za prorektora, Vodice oće Veleučilište a uništeno ovo i u Šibeniku, poduzetnička zona "za priču", direktor kazališta ulizica, dobra pjevačica užas od karaktera kao i Zlatović, uprave NP Kornati i Krka što je to ?, ravnatelj bolnice, gdje bi mu bilo mjesto, dekan Radačić uništava našu djecu, u zavodu za zapošljavanje ljudi s fakultetskim diplomama a Bajići, Prgini itd gazduju, nadbiskup šuti o mukama naroda i sve je deblji a brat mu se predstavlja sveučilišnim profesorom, prodaje se i ono malo domaćih firmi, ginu na cestama naša djeca ka nigdi u državi a Peran kaže da smo uspješni u prometu, a onaj Peran iz prometne škole i prometnoga studija od srednje škole napravio na veleučilištu još jednu srednju školu, a Riva?, a projekti razvoja ... O UŽASA !

Konobar kaže...

molim Vas lijepo držite se teme posta

Anonimno kaže...

Konobare,
Koga da se držimo ? Klarićke?
Našeg zla i nevolje. Pa zar ove nesreće nisu naše teme u svakoj riječi , u svakom danu i noći, u našem životu NESRETNOM ?

Anonimno kaže...

Za ocekivati je da ce Nedenjoza od nove saborske place moci kupiti dovoljno nakaradne prijobuke. Pa da tako usrici svoju mater kad joj iz Zagreba dodje u vizite. U kostimima sta svitlu u mraku. Da ne spominjemo bluze, kolajne i frizuru tipa JNA.

Anonimno kaže...

KONOBARE
Kad nemam kome obratim se Tebi pa te molim da mi ovaj puta, a i NAMA,
objasniš šta je ovo i jesmo li mi stvarno taki da možemo i ovo :
Evo o čemu se radi.
Najprije da ti se potužim, razžalovao me je RAZŽALOVANI veterrinar s onim gore i sve se pitam ko se sve to urotija protiv nas da ne možemo dobiti
ni takvi p*****ski studij koji bi ka idealan bio za našega POŠTENOGA D(R)EKANA.
Ajde reci jeli to (NE)PRAVDA? Zadru sve a nama K***C i s takvim forama ka šta su Teta u
P(a)rlamentu
Iv... jedan "profešur" u Vele(m)učilištu a drugi za oltarom,
perspektivni Tomy(slavi) Ninić,
SUPERPERSPEKTIVNI građevinski uzurpator Mrko Rad(tatić- od tat)
Brut I. Pičuljak
Viki(End) O.Cvitanče isl.(ičice).
Ali ima i gora stvar od ove gore.
Pa ajde ti meni i NAMA reci kako je ovo moguće
Tek što je doša u Zadar NAŠEGA prof. Belaka birali zadrani
za prorektora Sveučilišta.
A danas u novine piše da će mr. Josip Miletić biti novi zadarski dožupan a ka mladi kadar sigurno i budući župan.
Znam odma ćeš reći pa nije Miletić NAŠ.
I nije ali je asistent NAŠEM prof. Dobri na Zadarskom sveučilištu pa ti to dođe ka da je Dobre
dožupan, a možda i župan.
I sad ti meni reci da li ja ispravno mislim ili sam se umislija
DA MI IZ ŠIBENIKA KROJIMO KADROVSKU POLITIKU U ZADRU?
A imam informacije iz Središnjice da će još NAŠIH uskoro biti tamo!