02 studenoga 2008

Ma nema u Šibeniku mafije, tko kaže da ima

Cijela država prati šta se događa s otkrivanjem ubojica Ivane Hodak, Ive Pukanića te još nekolicine ubijenih u zadnjih mjesec dana. Predsjednik i premijer govore o velikom obračunu sa mafijom. Govori se o prestanku toleriranja mafijaša, te se formiraju posebne policijske jedinice kojima će jedini posao biti obračun sa svim oblicima organiziranog kriminala. Smjenjuju se i postavljaju novi ministri, i svima je jasno da je organizirani kriminal ušao duboko u pore društva.

Naši lokalni političari, i to mahom oni koji iza sebe imaju nekoliko u najmanju ruku spornih sukoba interesa, braniteljskih statusa, kupovina stanova i automobila, uzurpiranja i prodaje zemljišta govore kako u našem malom mistu organizirani kriminal ne postoji. Možda i ne, onakav kakav je u Zagrebu, ali neki manji oblici sigurno postoje. Toga su svjesni svi građani, samo šta se o tome šuti. Da li iz straha ili ignorancije, tko li će ga znati.

Jedan novinar je spomenuo kako je ova Vlada dozvolila kriminalu da uđe u legalne poslove i na takav način uđe u sve pore društva. Na takav način su preuzeli kontrolu, jer velike sume novca otvaraju svaka vrata. Naši lokalni vladajući političari nisu spomenuli jednu takvu osobu kojoj su upravo oni dozvolili ulazak u legalan život. Nisu spomenuli osobu koju su oni pozvali u poglavarstvo grada i zadužili ga za turizam. Nisu spomenuli osobu koja je bila vrlo bliska sa pokojnim Bagarićem (a jako dobro znamo tko je on). Nisu spomenuli osobu koja je na suđenju zločinačkoj organizaciji kao svjedok izjavila kako je ona nosila Bagaričev novac i pištolj. Dapače oni kažu da u Šibeniku nema organiziranog kriminala. Oporbeni političari ga isto tako nisu spomenuli. Niti jednu jedinu riječ. Nevjerojatno. Koliki je to strah ili nezainteresiranost. Bilo bi normalno da ga je spomenula barem oporba, s obzirom da vladajući sigurno neće, jer bi na taj način sami sebi jamu iskopali. Međutim, oporba ne da nije spomenula našeg Fifija, nego nije spomenula ni Jelavićevo novoizgrađeno ljetovalište i restoran, koji su, gle čuda, izgrađeni u mjestu koje je u neposrednoj blizini Fifijevog prebivališta, ali i prebivališta određenog saborskog zastupnika. Oporba, također nije spomenula ni Fifijevu prisutnost na svim važnijim HDZovim lokalnim okupljanjima, pa i onima na kojima gostuje premijer. Nije čak ni spomenula da je Fifi član Županijskog odbora HDZ-a. Ništa nitko nije rekao, niti jednu jedinu riječ. A organiziranog kriminala u Šibeniku nema.

Fifija, doduše u zadnje vrijeme nema nigdje. Od kad su se zbila ona ubojstva u Zagrebu, povukao se iz javnog života. Ne čuje se i ne vidi. Nema ga na sjednicama. To je u stvari vrlo zanimljivo. Pitam se samo gdje li je.

Broj komentara: 5:

Anonimno kaže...

Jedna oporba je prije nekog vremena stalno upozoravala na tu određenu osobu koju zoveš Fifi, a gdje je nestao možda bi trebalo pitat Jocu druga Amsterdama

Anonimno kaže...

jbtg(nije jbmg) neko pištoljem i srcem za domovinu neko pištoljem i torbom za sebe ,lova nema dušu a sve se skoro da kupiti u rvackoj ..osim možda poštovanja onih koji pamte !

Anonimno kaže...

Taj tip je njima nametnut iz Zagreba i s obzirom na njegovo zaleđe nitko ga nema muda nabiti nogom.
Inače on je jedna primitivna , neškolovana i sirova osoba koja niti voli ovaj grad a niti ga pozna.
Nažalost , on je najmoćnija osoba u šibenskom turizmu.

Anonimno kaže...

Ivan Bajić, samo koji mjesec prije redovitog isteka mandata, podnio je ostavku na dužnost člana šibenskog Poglavarstva. U obrazloženju je kratko naveo “obiteljske razloge”, a kako smo u izravnom kontaktu saznali, radi se o bolesti supruge zbog čega se odlučio u potpunosti posvetiti obitelji i privatnom businessu (turizam i ugostiteljstvo) kojim se od 1998. bavi. S obzirom na tajming, Vladin bespoštedni obračun s organiziranim kriminalom i mafijom, uza sve objektivne obiteljske razloge, prije će biti da je Bajić “abdicirao” po “prijateljskom savjetu” negoli - dobrovoljno.
Ali jest fakat da je otišao i to baš u vrijeme "lova" na one s druge strane zakona. Kako bi to sada prokomentirala naša gradonačelnica, ipak je izgubila vrijednog suradnnika.

Unknown kaže...

...o tugo jesenja!