21 prosinca 2009

Ništa novo

Evo ga. U svijetlu aktualnih gluposti u našem gradskom vijeću, napisat ću zadnji postu u ovoj godini. Blog ove godine na žalost nije bio toliko produktivan koliko je morao biti. Razlog tomu je jednim dijelom nedostatak inspiracije. Drugim, većim djelom, razlog je to šta se malo čekalo da se vidi kako će se ponašati i kako će djelovati nova vlast na čelu sa Dr Antom Županovićem.

U tom čekanju i iščekivanju njihovog djelovanja može se steći dojam da će bit „tko čeka taj dočeka, al se i načeka“. Osim toga tu ćemo morat ubacit i onu staru „obećanje ludom radovanje“. Meni je u stvari jako žao šta je tako, al nakon evo šest mjeseci od ustoličenja jednostavno se ne vidi nikakav pomak u funkcioniranju gradske vlasti i kad ju usporedimo sa onom bivšom rezultat je skoro isti.

Na stranu borba za fotelje i raznorazne smjene i ostavke. Na stranu i Lovorka Bujas, koja je vjerojatno najveći promašaj nove gradske vlasti. Na stranu i rasvjeta i minus na gradskom računu. Rad nove gradske vlasti je jednostavno strašno ispod očekivanog. I kako se ide dalje sve je lošiji i lošiji. Tako da nekih pomaka vjerojatno i neće biti.

Novi proračun grada je jednostavna katastrofa i baš se po ničemu ne razlikuje od onih proračuna koje je radila bivša gradska majka u suradnji sa svojim pobočnicima. Novi proračun je sve samo ne perspektivan i sve, al ama baš sve stavke su gotovo iste kao i prije. Ovo i nije neko čudo, jer kad bolje razmislite već godinama taj proračun radi potpuno ista osoba. Stoga bez velikog upliva novih gradskih vlasti u izradu tog proračuna moglo se i očekivati da se on neće znatnije mijenjati. Tog upliva izgleda nije bilo, tako da nam prijedlog proračuna pokazuje da trenutno nema ideje među novim gradskim ocima. Sad bih ovdje postavio pitanje, a šta je s onim programom na koji se gradonačelnik pozivao, i šta je s onom poveljom. Šta je sa solidarnošću, otvorenošću i stručnošću, u koju su se sva trojca kleli prije izbora. Ne znam kuda ovo vodi, ali mislim da ne vodi u dobrom smjeru.

Obonjan i TEF, dvije najvažnije teme u gradu, dvije teme na kojima su novi gradski vladari vjerojatno i dobili izbore, nitko više ni ne spominje. Novi službenici se zapošljavaju, a priča se kako para nema. Kažu da je razlog tome bolje funkcioniranje gradske uprave. Primjećujete li vi da se rad gradske uprave u ovih šest mjeseci poboljšao. Mislim da ne primjećujete. Ja primjećujem, kad god je neka osjetljivija tema u pitanju, gradonačelnik isturi svoje zamjenike, a on se povuče u zaleđe i pušta njih da se hrvaju sa problemom. Eto to primjećujem i to je jedina promjena koju sam do sad primijetio.

Ne valja, ne valja nikako. Zar mi šibenčani jednostavno ne znamo upravljat svojim gradom. Izgleda da ne znamo. Prijedlog proračuna nam to pokazuje.

U svakom slučaju ljudi, za sad nam se ne piše dobro.

Pa ipak, nadam se da će Vam ova slijedeća godina bit puno bolja iako nam prognoze to baš ne pokazuju.

SRETNO I BERIĆETNO VAM BILO


PS: nadam se da ove godine neće bit čadora na Poljani

Broj komentara: 5:

Anonimno kaže...

Napokon dobar clanak. Sta se moglo ocekivat od nekoga ko je studira medicinu deset godina. Da ne spominjen njegovog zamjenika sa srednjon strucnon spremon. Ja bi prisilija sve one koji su glasali za Zupanovica da ih on lici.

Konobar kaže...

a sta ja znam, ja sam ocekivao puno vise, jeste da je malo vremena proslo i pravi potezi se tek ocekuju, ali to ide nekako presporo

Anonimno kaže...

Najnovija vijest: Dr Burić je jedan od zaslužnijih građana u anketi S.D. što je i objavljeno u članku 31.12.
Istaknuta je njegova briga za bolnicu i veliki obnoviteljski podvig.Zaboravili su postotke,provizije itd... te pusta obečanja stara 10 godina o novoj bolnici.
Nije možda loše komparirati sudbinu naše gore lista gosp. Protegu koji je kao uspješan privrednik prije dvije godine dobio zlatnu kunu a sad seli u Remetinec.
Pa ljudi liječite se kod dr Burića!!!! taj svakako ima bar par lijepih riječi za svakoga.Zna kako treba nešto lijepo reći a iza toga postotci,provizije.......

Anonimno kaže...

Obonjan doša na red kod USKOKA, valjda će i ostalo nasljeđe adezea
tribat će miljun godina da se iz tog izvučemo

Anonimno kaže...

Nakon 4 godine odmaka, drzis li i dalje da je npr. Lovorka Bujas bila najveci promasaj te vlasti, u nacelo nedovoljno dobre, sto su i platili gubitkom izbora...no drzim da je navedenachospodja svoj posao odradila korektno, ati si malo previse jalan, no nista novo, nisi u nicemu uspio , partija ti nije dala ocekivano, pa pizdis.