14 srpnja 2008

Do kad više???

Izađoše SDP-ovci napolje na ovu veliku vrućinu i smrad. Izađoše i rekoše dvije, tri riči o neredu ili neradu (kako se kome više sviđa) u gradu. Pa rekoše, misleći na brzinu realizacije projekata, da je Šibenik grad - čekaonica. Sviđa mi se ovaj termin. Ukratko, označava pravo stanje stvari.

Ovaj grad uvije neki bog čeka. Te čekamo zonu Podi deset godina. Te čekamo aerodrom, evo bit će i više od dvadeset godina. Te čekamo bolnicu, TEF, Reviju i tko zna više što mi to još čekamo. U pustom čekanju čovjek se vrlo lako izgubi. SDP-ovci su lipo rekli svoje, mada su mogli biti i uvjerljiviji, pa su izazvali reakciju vikend gradonačelnice.

Ona je u jednom od svojih vikend posjeta ovom gradu u kojem volonterski gradonačelnikuje odgovorila SDP-ovcima da se bave politikantstvom. Vauuuu. Koji odgovor. Famozno. A čime li se molim Vas lijepo ona bavi. Pogotovo u zadnjih sedam mjeseci. Ima li igdje više politikantstva nego u domu svih Hrvata. S njezinim odgovorom se ne bih puno bavio jer svakom iole realnom građaninu ovog grada jako je dobro poznata uspješnost projekata koje provodi ova garnitura gradske vlasti. Tome nas svakodnevno podsjeća aroma koja se neumoljivo širi gradom. Je, je ona koju naši komunalci ne mogu pronaći.

Ja bih se radije pozabavio njezinim volonterskim gradonačelnikovanjem. Imamo li mi, građani ovog grada ikakve koristi od toga šta nam gradonačelnica veliku većinu svog radnog vremena provodi u Saboru. Naravno da nemamo. Niti se u Saboru bori za grad, a niti se ovdje čuje za nju. Osim možda na kojoj jubilarnoj sjednici. Mislim da Šibenik nije neki beznačajan gradić koji bi sebi mogao dozvoliti luksuz gradonačelnika koji ne radi taj posao. Mislim da Šibenik mora imati gradonačelnika koji je sto posto u tom poslu. Jer, kako riješiti sve goruće probleme. Osim toga, ne pokazuje li se na ovaj način koliko je kome stalo do Šibenika. Nije li se teta Neda zapitala kako ćemo mi građani reagirati na ovo volontiranje. Nije li pomislila da ćemo zaključiti kako ju za grad nije niti malo briga. Mislim da nas s ovim svojim načinom rada tjera da upravo to zaključimo. Jer ona dvojca dogradonačelnika jedre i šute. Valjda čekaju nju da nakon šta doleti iz Zagreba u novom pasatu da amen na neke odluke. Kakav je to model rada. Na šta to liči. Ma liči na jedan vrlo loš način vođenja firme. Jer gradska uprava je u stvari jedna velika firma koju mi građani plaćamo da nam stvori uvjete u kojima ćemo normalno živjeti. Vođenje te firme povjerili smo jednoj osobi koja je to povjerenje na ovaj način izigrala i iz vruće gradonačelničke fotelje zbrisala u puno, puno hladniju i bolje plaćenu saborsku. Povremeno nas obiđe i potapša nas po ramenu, smiješeći nam se i govoreći nam kako će sve biti u redu. Za to vrijeme dok ona sjedi u novoj i boljoj fotelji u većem i uređenijem, da ne kažem razvijenijem gradu, mi trpimo nerad i smrad. Trpimo kašnjenja u radovima. Trpimo kašnjenja u projektima. Trpimo nedovršene i propale projekte. Puno smo mi građani Šibenika već istrpili. Samo dokle. Kad će to više stati.

2 komentara:

Anonimno kaže...

Naslov ti je Do kad više?

Odg: je do smrti! do unedogled, nema se muda! svi se neceg boje!

Bandića za gradonačelnika Šibenika! Ili barem netko sličan njemu!!

Anonimno kaže...

neda je napravila sve da pribaci mandat na drugoga ali joj nisu dali