15 srpnja 2009

Ovo je smješno.....

Šibenska politička scena. Ajme meni na šta to liči. Nadam se da je svim sad jasno zbog čega je Šibenik tamo gdje je, odnosno nigdje. Nadam se da je sad svima jasno koliko je nekim ljudima stalo do grada i njegovih građana. Nadam se da je sad svima jasno da nekim ljudima, ni prije, a ni sad uopće do grada nije stalo. Oni se brinu samo za sebe i svoj prosperitet.

To smo mogli vidjeti iz službenog izvještaja gradonačelnika o financijskom stanju grada. O stanju pokrenutih projekata, od kojih je velika većina dovedena u pitanje. Gradonačelniku hitno treba rebalans, a rebalans ne može biti izglasan. Zašto? Zato jer u gradskom vijeću sjedi većina vijećnika kojima je zid ispred očiju i ne vide prko njega. Zato jer u gradskom vijeću sijedi većina vijećnika koji se skrbe samo za svoju pozadinu i nije ih niti malo briga šta će biti sa gradom i nama građanima.

Prošli put je sa gradskog vijeća izostao Dragutin. Ovaj put je falio umirovljenik Skorić. Ma kako se samo ti ljudi ponašaju. Kao da su u srednjoj školi. U stvari da su i ako su to radili u srednjoj školi onda su vjerojatno bili i kažnjeni. Barem sa neopravdanim satom. Ovdje u vijeću, koliko znam, nema nikakve kazne. Dapače, još će i uredno primiti naknadu kao da su dolazili. Smiješno. Kako li se samo sprdaju s nama. Ponovit ću ono napisano u zadnjem postu. Ma tko njima daje za pravo da ne dođu na konstituirajuću sjednicu gradskog vijeća. Ne daj bože bolesti, ali ništa drugo ne može bit opravdanje za ne dolazak.

A sjednica. Šta o njoj napisati. Ajme meni. Ninić je sad sijedio na lijevoj strani. Jel to on opet prominija bandiru. Malo lijevo, malo desno, pa opet lijevo. Kasper? Suzdržan? Kakav političar, kakva stranka, takva i odluka. U svakom slučaju i ova sjednica je bila ćorak. Ništa, nula bodova. HDZ-ovce nije uopće briga za građane grada. Oni i dalje lupaju po svom radi svojih privatnih interesa i tko im šta može. Sad se vidi ta njihova velika ljubav prema Šibeniku. Ne moš se branit od nje. Na svakom kantunu se spotičemo od nju. Sačuvaj nas Bože njihove ljubavi. Dosta nam je nje bilo. I previše. Al toga oni nisu svjesni. Oni idu dalje, a mi idemo dolje. Lijepa perspektiva.

Najzanimljiviji dio sjednice je bila izjava Tome Đumbusa nakon sjednice. On se buni na pritiske. ON. Majko mila. HDZ se buni na pritiske. On apelira da se vijećnike prestane zvat na kavu i vozit u automobilima (ma šta ovo značilo). On odnosno HDZ poziva gradonačelnika na suradnju. Ma umrit ću od smija.