31 ožujka 2009

Niste nas valjda zaboravili :)

Dugo, predugo nije ovdje napisan novi post. Nije ni čudo. Recesija je napokon došla i kod nas. Vlada je uporno poricala postojanje recesije i evo napokon je priznala da smo u banani. Kako je recesija došla tako je ona uvedena i na ovaj blog. Mora se štedjet internetski prostor kako ne bi došlo do stečaja i otpuštanja i svega drugog šta ide uz recesiju.

Zezamo se naravno. Ne u pogledu recesije, nego u pogledu bloga. Blog je zapeo iz sasvim drugih razloga. Naime, pregledavanjem starih postova uvidjeli smo kako se vrtimo u krug. Uvijek se piše isto, a to nas je pomalo zamorilo, te pokušavamo doći do novih ideja, jer ako je nama dosadilo pisati (jer s time postižemo jako malo, gotovo ništa), onda je vama već odavno dosadilo čitati. Znamo mi da velika većina građana misli, ako ne isto, onda barem slično o onom šta se na ovom blogu spominjalo, ali iz straha, nezainteresiranosti ili pak nekog drugog razloga ne reagiraju. Bitnija je bitka za život i preživljavanje od iznošenja svog stava, pogotovo ako je on različit od aktualne politike i stanja u državi. Jer prije ili kasnije u tom slučaju možete dobit po glavi.

Državu je zadnjih dana potresla afera oko onog oklopnog BMW-a. To auto samo dokazuje bahatost i podlost aktualne vlasti koja je imala obraza potrošit četiri milijuna kuna kako bi im guzica sigurno sjedila na koži. Ta bahata vlast je u svoju obranu bezobrazno izjavila kako je nama poreznim obveznicima učinila uslugu te je auto dala na upotrebu policiji koja tu istu vlast vozika tamo gdje joj na pamet padne. Rekli su da su nama, poreznim obveznicima, na taj način uštedjeli novce jer ipak je taj tenk kupljen iz stranačkog proračuna. Kao da ta stranka ne živi od novaca iz proračuna, kao da i njih ne plaćamo mi porezni obveznici. Platili smo mi svi taj auto, i to preskupo. I tko zna koliko toga smo mi još platili, a da ni ne znamo, a da je dobro sakriveno pod slično auto ili istu registraciju ili boju.

Kad smo već kod automobila i mi u našem malom mistu konja za trku imamo. Taj konj za trku je službeni automobil u vrijednosti od 250 tisuća kuna. Kupljen je kao višenamjensko auto kojim će se nama poduzetnicima činiti usluga jer će nam u njemu kad budemo htjeli vezat svoj brodić prevozit konope i kamene blokove. Znači ljudi, kad budete tili minjat konope i bove slobodno možete nazvat Županijsku lučku upravu i oni će vam to prevest u svom novom terencu, opelu, koji vridi 250 tisuća kuna. Moš mislit. Nakon šta vam to prevezu, oni će se i dalje nastavit vozit na kavice i službene puteve. A kad vam opet zatrebaju, tu su, dolaze odmah. Samo ima jedan problem. Nisu rekli telefonski broj za hitne slučajeve. A možda ih možemo dobit preko 112. Probat ćemo, baš ovih dana imamo minjat sve konope koji drže našu jahticu.

Aj, dobro, idemo se malo i na izbore osvrnit. O izjavama kandidata za gradonačelnika nećemo pisat ništa jer kad pročitamo izjave tipa „pobijedit ću u prvom krugu“ i izjave tipa „za mene će glasat i Neda i Županović“ kosa nam se digne na glavi. Po nama je važnije šta je HDZ najavio otvaranje kampanje tek iza prvog maja. Neće na prvi maj ne bojte se, oni ne slave praznik rada, jer su neradnici. Kampanja im počinje iza prvi maja, odnosno tad počinju otvarat i zatvarat gradilišta. Tu negdje oko tog datuma zatvorit će gradilište na Vanjskom i nama otvorit potpuno novu i obnovljenu cestu, sa plinskim cijevima, kroz koje unatoč nekim člancima ipak ne teče plin. Nama samo nije jasno šta će se tu još radit mjesec dana. Po informacijama koje imamo ta cesta bi se mogla otvorit za najdalje deset dana. Otvorit će gradilište na Meterizama (za neke građane Materizama). Napokon će počet radit školu. I ovaj put sigurno hoće. Jer ovaj put su izbori pred nama, a tu školu obećavaju već jedno pet, šest godina i sad više izgovora nema. Nadajmo se da će kad počnu kopat i kad novinari odu nastaviti s kopanjem, a ne kao kad su počeli radit tunel. Eto tako će HDZ odrađivat kampanju, otvarajući i zatvarajući građevinske radove. Diš bolje kampanje. Samo me interesira šta će se još otvarat i zatvarat i tko će to radit, odnosno tko će vrpcu rizat. Možda će se Đumbus sitit da bi mogli postavit i onaj spomenik našem Draženu koji eto isto tako postavljaju jedno pet godina.

I na kraju, mala porukica gradskoj vlasti. Znamo mi da recesija neće utjecat na ono što se nekad zvalo projekt šibenik. Jako dobro znamo, nismo glupi. Al ne zato što su oni sposobni, već zato što taj projekt već odavno ne postoji.

O prometnoj studiji i onim bisernim rješenjima drugi put. Čitamo se. Valjda.