02 rujna 2009

E moj Pere

Svjetsko juniorsko prvenstvo za muškarce je završeno. Hrvatska je uz male muke osvojila ono šta smo svi očekivali. Srdačne čestitke, i neka samo tako nastave. Bazen izgleda super. Malo da je još uredit tribine i da je vratit skakaonicu gdje smo se kao djeca igrali bio bi još bolji.

Gledajući utakmice, u vezi bazena govorili smo da to više nije to. Jer, tko će igrat na kantun u bistroj vodi, a i ne može se više igrat na vatale po skakaonici. He he. Sve u svemu bazen je super. Lijepo je to sve šta se odigralo u Crnici. Malo da se i ovaj grad čuje u svjetskim krugovima, pa makar i juniorskim. I na tome Peri Bukiću hvala.

Ali, kao šta ništa u ovoj državi, pa i u našem malom mistu, ne može proč bez nekog skandala, tako ni ovo prvenstvo nije prošlo onako kako treba. I ta je priča bacila sjenu na sve ono šta su naši juniori famozno postigli.

Nema osobe, koja je bila na finalnoj večeri, a da nije primijetila kako nema gradonačelnika. Svi su se pitali, zašto je to tako? Dva dana nakon saznalo se i zašto je to tako. Naime, kako stvari stoje, naš uvaženi saborski zastupnik Perica Bukić, kao pravi vojnik svoje stranke se svojski potrudio da na bilo koji način izbjegne učestvovanje gradonačelnika u dodjeli medalja. I ne samo da se potrudio oko toga, nego je svojski povukao kako bi njegova uvažena kolegica teta Neda bila ta osoba koja će dodijeliti medalje jednoj od prve tri ekipe. I dok mu ovo drugo nije uspjelo, prvo mu je uspjelo, tako da gradonačelnik vjerojatno radi svog ponosa nije bio prisutan na završnoj večeri. Poslao je svog izaslanika, ali za njega u VIP loži nije bilo mjesta, jer ju je Bukić napunio sa svojim stranačkim kolegama.

Moramo priznati da smo iznenađeni s ovakvim ponašanjem uvaženog zastupnika Perice Bukića. Nekakav opći stav o njemu je bio da je on ipak iznad politike. Sve šta ima ostvario je i zaradio izvan politike šta mu omogućuje da i ne bude baš tako lojalan partijski vojnik. Ali, sad je pokazao da to ipak nije tako. Pokazao je da je isti kao i svi HDZ-ovci. Pokazao je da postupa po onom njihovom davno određenom receptu – najgori naš je bolji od najboljeg njihovog. Pokazao je da mu nije niti malo stalo do ugleda gradske vlasti, a ovim činom je pokazao da mu nije stalo ni do grada u cjelini, već da mu je stalo samo do njegovih partijskih drugova i drugarica HDZ-ovaca. Na kraju krajeva pokazao je da nema one elementarne ljudske kulture. Kulturno bi bilo da je na završnu večer pozvao domaćina. Kulturno bi bilo da je domaćin imao svoje mjesto u počasnoj loži. Kulturno bi bilo da je domaćin sudjelovao u dodjeli medalja, a kulturno bi bilo da se i zahvalio domaćinu. Ali domaćin je grad Šibenik kojim sad vlada gradonačelnik iz SDP-a, pa se naš Perica odlučio biti nekulturan. Skinuti svoju masku nevinosti i poštenja i pokazati pravo lice. A to je ono bahato, nekulturno stranačko sa stavom:“Ma tko ih šljivi“. Moj šjor Perica, niste skužili da ste na takav način svima nama građanima ovog našeg malog mista rekli isto to. Sramite se. Ma tko vas šljivi.

3 komentara:

Sefica kaže...

Kulturno bi bilo i da se gradonacelnik malo vise potrudija oko sudionika na natjecanju, kulturno bi bilo da je turisticka zajednica pokazala grad sudionicima, kulturno bi bilo od njih sviju da su iskoristili takvo nesto u gradu za osobnu promociju, no ako je to perica iskoristio, pa neka je.
Kad covik pogleda ipak je on po pitanju sporta, jedina osoba kojoj bi dozvolila dodjelu nagrada sto je i ucinija.
Meni je to kume sve isto postalo, svi ti politicari na isto misto.
Sve je to tribalo bit bolje, a nije.Gotovo sada...

Abra kaže...

Što je gradonačelnik triba nosat šugamane sudionicima natjecanja? Mali Perica je predsjednik vatertpolo saveza RH i normalno da, po prirodi svoje funkcije ima najviše posla oko sudionika natjecanja bez obzira na osobnu promociju koja mu, s obzirom na njegovu sportsku karijeru nije potrebna. On barem nebi trbao biti vojnik partije ala Buljubašić i kompanija.

Sefica kaže...

To bi jedino radija da se mora kandidirat, ne samo on nego svi, onda svi postanu vridni i radišni, nego se moga više potrudit na drugi nacin.
I našin vaterpolistima iz Šibenika ne poklonit knjigu, nego štogod šoldi, da imaju više volje igrat.
Kako god da bilo, prošlo je sve, valjda ce se ucit na pogreskama.
Ne iskoristit ovakvu priliku je zbilja steta.
Da je za sponzora jedini visija Miab,a radi se o svjetskom prvenstvu, zbilja sve govori.