11 veljače 2009

Sramota

U organizaciji Saveza športova Grada Šibenika i Gradskog poglavarstva Grada Šibenika, u ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici održana dodjela nagrada i priznanja najuspješnijim sportašima, klubovima, trenerima, perspektivnim sportašima, kao i institucijama i gospodarstvenicima koji pomažu šibenski sport.

I šta mislite tko je pokupio sve prve nagrade. Naravno, nogometni klub i nogometaši, te ženski košarkaški klub i košarkašice. Ok, klubovi i ljudi su možda i zaslužili pokoje priznanje, ali da li su zaslužili pokupiti baš sva prva mjesta. Ima li možda u gradu klub ili sportaš koji je više zaslužio to prvo mjesto najuspješnijeg sportaša ili kluba ovog grada.

Moje subjektivno mišljenje je da ima. To je naravno naš vaterpolo klub Šibenik NCP. Svi uspjesi koje su oni izborili u protekloj godini nije im bilo dovoljno da nadmaše HNK Šibenik kojemu je jedini uspjeh treće mjesto na ljestvici u jesenskom dijelu lige, osim naravno zarade od prodaje igrača. Kao ni klubu, ni njihovom treneru Tucku nije uspjelo nadmašiti trenere nogometnog, odnosno ženskog košarkaškog kluba. Ako i nije mogao nadmašiti Bralića koji je prošle sezone sa svojim klubom pokupio sve šta se pokupiti dade, nije mi jasno čime je Kalinić zaslužio bolje mjesto od Tucka. Svaka čast Kaliniću, ali mislim da je Tucak zaslužio bolje mjesto od njega.

Ne treba puno filozofirati zbog čega je tako i zašto VK Šibenik NCP nije bolje prošao na toj dodjeli nagrada. Treba samo pogledati tko vodi te klubove, tko sjedi u njihovim upravnim vijećima ili odborima (ili kako li se već zovu). Kad se promotri malo s te strane onda je kristalno jasno zbog čega vaterpolo nije bolje prošao. Osim toga, koji sport donosi više love vaterpolo ili nogomet. Odgovor je lak. Kad se tu još povežu one „navodne“afere oko kupovanja utakmica i „donacija“ koje zamjenjuju plaćanje obaveza prema gradu ili županiji, eto vam razloga.

Lova i politika.

4 komentara:

Anonimno kaže...

Jel to hoćeš kazati da su Jole i Župan trenutno politički jači od Bukića Perice?
Mislm da bi trebao sačekati listu hdz-a za slijedeće lokalne izbore.

A i tekst ti nije nešto
Motes ti i bolje

Anonimno kaže...

Činjenica je da je kriminalna skupina oko kulušića uspijela doslovno satrati svaki dio županije i podrediti ga osobnim interesima.

dokaz je i ovo u Vodicama, gdje je od demokracije nakon 20 godina ostalo ništa

Anonimno kaže...

Šta očeš reći da je Ivas pripadnik demokratske opcije?
Sve je to samo unutarstranačka borba između dviju struja .

Anonimno kaže...

poštovani,

zanima me dali postoji još netko tko bi pisao činjenice o kriminalu u ovoj županiji!?
pa da stvorimo nekakvu zajednicu bar virtualnu