08 siječnja 2009

Projekti

Nešto prije Nove godine ili Božića pročitao sam jedan članak koji je u Slobodnoj objavila D. Blažević u kojem je napravila jednu mini retrospektivu uspjeha aktualne gradske vlasti u protekloj godini. Nakon toga sam jednu večer na Novoj TV pogledao jednu reportažu, Zadar vs Šibenik, u kojoj je novinar kojem nisam zapamtio ime (sorry) napravio nešto slično. I jedna i druga analiza šibenskog napretka je pokazala kako je napredak minoran odnosno da ga skoro i nema.

Nakon toga u Šibenskom listu ili možda Novom tjedniku (nisam siguran pa se ispričavam unaprijed i jednima i drugima) pročitam intervju sa našom vikend gradonačelnicom. Objašnjavala nam ona kako ne želi više bit gradonačelnica, da bi radije ostala samo zastupnica u Saboru (i ja bih isto, veća je plaća, a odgovornost manja), ali to i nije toliko bitno. U tom razgovoru teta Neda je naglasila kako je zadovoljna svojim gradonačelnikovanjem. Naglasila je kako su realizirali niz projekata. Naravno, pobrojila je projekte za slijedeću godinu, pa smo tu mahom pročitali one koji su najavljivani i za prošlu, pretprošlu, a i neke godine prije (valjda su im takvi projekti u rezervi, ono za svaki početak godine imamo šta najaviti, nešto slično kao i dvostruko otvaranje mosta obala-Pelješac).

Ajde, kažem ja sebi, napravi jednu malu analizu tih pustih projekata. Pa se uhvatih posla i moram Vam priznati nisam se baš puno naradio. Dakle. Ostvareni projekti.

Gradska biblioteka – započeto u doba gradonačelnika Milana Arnautovića.

Bazen – započeto u doba gradonačelnika Milana Arnautovića.

Podi – započeto tko zna kad, nije dovršeno i ide puževim korakom, uglavnom nije doveden niti jedan jedini vanjski gospodarstvenik.

Odlagalište smeća Bikarac – davno započeto, nisam siguran koji gradonačelnik je u pitanju, ali kraja se ne vidi.

Kolektor- započet davno, davno, pa je u doba Arnautovića sređena cijela riva, pa velika pauza, pa Pekovac, pa evo sad su nastavili, napokon.

Projekt Šibenik, znamo kako je to uspjelo, Obonjan na čekanju, Kuline na čekanju, tvrđave – ništa, sportsko rekreacijska zona - ništa.

TEF – posao stoljeća, ništa.

Tunel, tehnološka cesta – tunel napravljen, cesta napravljena, trgovačka etaža se napokon počela raditi.

Stari pazar – započelo u doba Arnautovića, i evo nešto što su većinom i sami odradili.

Spomenik braniteljima – napravljeno, ovdje svaka čast.

Mislim da je ovo sve. Možda je nešto i preskočeno. Ako jeste nadopunite, ali u to nemojte stavljat stanove na Šubićevcu, (bez obzira šta teta Neda tvrdila), jer oni nisu realizirani od strane gradske vlasti.

Znam da su tu najavljivane i neke marine, škole, vrtići, spomenici (Draženu), dvorane, bolnica. Ali na žalost, od tih projekata nema ni P. Pa su najavljivana nova prometna rješenja, nove linije gradskog prijevoza (kružne – LOL), ali i od toga ništa. Pa se sporilo oko Poljane, koja je eto ponovo parkiralište, kažu privremeno. Pa se riva pripremala kako sezonska marina pa je i to vraćeno na staro stanje, odnosno stanje koje je sramotno.

Na kraju, sve u svemu, dobro kaza onaj ulični muzičar u reportaži NOVE TV – Šibenik, slabo, slabo, taj grad je zapeo. Taj isti muzičar je za Zadar rekao da mu je super. Pa sad vi recite.

Jasno je meni da mi uz ovakve političare kao što su naši gradski vladari, a i oni vladajući zastupnici u Saboru, između Kalmetinog Zadra i Sanaderovog Splita, ne možemo naprijed ogromnom koracima, al možemo makar malim. Al ne, mi stojimo na mjestu, već godinama. Tko je kriv? Sami smo si krivi. Jer mi dovodimo na vlast ljude čije su sposobnosti vrlo upitne.

I na kraju. Zamolio bih dogradonačelnika Ninića da mi na mail pošalje broj svog računa. Uplatio bih donaciju jer mi je žao da ove godine ne može otići na skijanje. Digao čovjek kredit, pa preraspodijelio sredstva i nije se našlo viška za skijanje. Kako ja nemam kredita i ne trebam preraspoređivati sredstva, našlo se nešto viška , pa eto mogu priložit kao donaciju.

Broj komentara: 8:

Anonimno kaže...

Tko nas vodi - dobro nam je još! Posebno treba apostrofirati sve one koji nisu u stanju složiti samo jednu suvislu rečenicu a kamoli voditi jadni i napačeni grad od 50000 stanovnika.

Anonimno kaže...

Mogu ja ostaviti svoj broj tekućeg računa? Nisam ni ja išla ove zime na skijanje. ;-)

Anonimno kaže...

Može biti da bolje i ne zaslužujemo u stvari je to vrlo blizu istine ,nasreču budučnost grada i županije nisu dovedeni u pitanje jer razvoj nije ni započeo a svi resursi(još nije sve prodano) zbog neznanja aktualnih vlasti još su nepotrošena a privatni kapital reka bi konačno zainteresiran ...

E i zaželija bi vam ove godine uz zdravlje i malo sriće jerbo su i oni na Titanicu bili zdravi .

Konobar kaže...

slobodno ostavi broj računa, naći će se nešto i za tebe,makar do Gorskog kotara ;)

Anonimno kaže...

istina, napravili su spomenik braniteljima, ali zaboravljaš aferu koja je popratila otvorenje. aljkavi kakvi jesu upisali su imena nepostojecih ljudi, odnosno izostavili dvadesetak imena stradalih zbog cega su clanovi nekih obitelji stradalih branitelja doživjeli šok. naša vlast je nesposobna, nisu napravili ništa a i ono šta jesu su zajebali.

Anonimno kaže...

zato i ne rade ništa da ne bi zajeb....

Anonimno kaže...

Situacija je takva da ja koji sam se nakon faxa tokom rata vratija u Šb na duplo manju plaću nego što su mi nudili u Zg-u i to zato jer sam Šibenik volija i bija siguran da će se brzo razvijati , sada svojom dici sigurno ne bi preporučija život ode u našoj "velikoj palanci"!

Anonimno kaže...

Mali Tome bi na skijanje al nema para. A da pozovemo Mišu da na poljani organizira neki koncert. Humanitarni ili novogodišnji svejedno.
Kad mi on nama prikazao svoja primanja iz nadzornih odbora i sličnih sranja, ili kad bi nam pokazao račune za kuću koje je platio a nije ... Jer smo ih mi platili.
Ja predlažem jedan 060.... za pomoć Tomi okruglom. A naziv akcije bi mogao biti: Kotrljaj se i ostani što duže! I povedi prijatelje!
Ili- Kad se on ruga nama, a zašto nebi mi njemu!
Predlažem temu:
Opća bolnica Šibenik