15 prosinca 2008

Ima se para, koja recesija, šta je to

I tako nas čeka lijep doček nove godine. pjevat će nam naš Mišo. Doduše bojim se da će nam on pjevat. Vjerojatno ćemo mi sami pjevat, a on će dizat ruke. Hvala našem predragom zamjeniku gradonačelnice Tomi Niniću šta nam je organizirao takav doček. Ne sumnjam da će Mišo napravit dobar štimung. Ne sumnjam da je Tome ponosan šta je uspio dovest Mišu, jer napokon dat će svom gradu, barem tu noć kruha, i igara. I opet će se ispilat one svjetiljke na Poljani. I opet će se dignit onaj čador. I opet će cila Poljana smrdit po hamburgerima i pivi. I sve to će nas koštat vrlo pristojnu lovu. Da ne kažem ogromnu. Čini mi se da se barata cifrom od oko 70 tisuća laganih eurića. Od te cifre laganih eurića, skoro pola će otić u Mišin džep. Nije li to ipak malo previše. Pogotovo u situaciji kad ljudi gledaju svaku kunu. Kad neki nisu dobili plaće po par mjeseci. Ili, kad gledaju hoće li ostat zaposleni ili će morat jednom mjesečno posjećivati biro. Dali bi Ninić doveo Mišu za te pare i da ih daje iz svog džepa? Mislim da ne bi. Mislim da bi i sam rekao kako je to previše. Ali to nisu njegove pare nego naše, pa mu nije problem iskeširati takvu lovu za pjevača koji, svaka mu čast ali više i nije baš neki pjevač.

Prava cifra koja ide u Mišin džep se u stvari i ne zna. Jer Ninić na novinarska pitanja o veličini te cifre, odgovara neodređeno, odnosno ne odgovara. Izbjegava odgovor. I sad se ja pitam tko je tu lud. Da Ninić plaća pjevača iz svog džepa, koga bi bila briga koliko ga je platio. Ali, Ninić Mišu plaća iz gradskog proračuna, odnosno plaća ga novcima građana Šibenika. Mislim da građani Šibenika imaju pravo znati točan iznos koji će biti isplaćen Miši. Isto tako građani Šibenika moraju dobiti na uvid točnu cifru koja će biti potrošena za proslovu dočeka Nove godine, i to po stavkama. Nije na Niniću da odlučuje hoće li to dati ili ne. On to mora dati. Novinari to ne bi trebali niti pitati.

Da imamo viška novca u gradskom proračunu moglo bi se zaključiti i po informaciji da će uposlenici gradske uprave ove godine za božićnicu dobiti 1500 kuna, a šta je za 250 kuna više nego šta daje država. Štedljivo, štedljivo, nema šta. Interesira me hoće li i vikend gradonačelnica dobiti božićnicu od grada ili će ju dobiti od Sabora. Ili će dobit obje. Ili će birat. Ako bude birala onda znamo koju će izabrat. Onu koja je veća, a to je gradska.

Broj komentara: 7:

Anonimno kaže...

Upravo slušam našu gradonačelnicu na gradskoj skupštini i ne znam jer bi plaka ili se smija, pa ona se ne zna izražavati niti govoriti tj.jednom rječju ona je meštar gluposti i doslovno me je sram što nas ta osoba prezentira u saboru.Možda je ona dobra majka i kuharica ali za ovaj posao definitivno nije!

Anonimno kaže...

Bitno da ona u svakom svom traktatu "promišljajući iznjedri uz suport nešto pod navodnjacima". :o)

Anonimno kaže...

Mislim da će Mišo dobiti i više, jer, koliko znam neće biti šatora na Poljani.

Anonimno kaže...

Zato ona preventivno ništa ne govori u Saboru :-)

Anonimno kaže...

Zašto nitko ne kaže istinu o stvarima koje vidimo oko sebe!!!??
Žena našeg župana Pauka eto postala direktorica poslovnice Fine u Vodicama!!!!
Fina se lijepo napravila bez javnog natječaja već direktnom pogodbom mimo zakona i potpisom Aktualne gradonačelnice Vodica Branka Juričev.

svi šutimo i svaki dan nam je sve gore i gore!!!??? a nekima i bolje

Anonimno kaže...

Svi mi šutimo i ne podižemo glas na nepravdu oko nas pa nas strukture iskorištavaju!!!

Zamislite ovo istinito al kao da se ne događa u našem susjedstvu!?

aktualna gradonačelnica Vodica Branka Juričev nije provela javni natjecaj za poslovnicu fine u Vodicama već direktnom pogodbom potrošila nekih pola milijunčeka kuna il više za to!

a zamislite tko je šef Vodičke ispostave Fine? gospođa Pauk žena našeg vrlog župana!!!!!

jel to moguće da nam ovakav kriminal i nepotizam prolazi!?

Anonimno kaže...

a štaš kad nitko ne može nikog tako kriminalnog zatvoriti, sve korumpirano, a i čini mi se bez ikakvog reda napravljeno...ništa, sjednimo i plačimo, kao i dosad.