13 listopada 2008

Retrospektiva

Ako niste znali onaj polu raspadnuti brod Serine je premješten sa veza u TEF-u. Očekivali smo, svi mi građani Šibenika, kako će se ona brda smeća ubrzo početi smanjivati, međutim to nije slučaj. Ostatak nakon prerade mangana se i dalje gomila, i nema nikakvih naznaka da će se ubrzo početi odvoziti. Doduše, da li je Serine maknuta zbog odvoza tih gomila otpada ili zbog nastavka izvoza kamena, koji je bivši ravnatelj ŽLU uspio zaustaviti, vidjet ćemo po prvom brodu koji će uploviti na TEF. A možda je naša gradska vlast odlučila odvoz tog smeća prepustiti novopečenim vlasnicima hipoteke nad TEF-om, sveprisutnom MOL-u. Nije ni to opcija koju valja zaboraviti, a da ne smetnemo s uma kako je puno jeftinija za grad.

Dakle, kandidat za SDP-ovog gradonačelnika jeste dr. Ante Županović. Čitajući članke o njemu može se zaključiti kako to uopće nije loša opcija. Mada se od stranke rejtinga jednog SDP-a očekivalo da će kandidat biti netko od stranačkih ljudi. S tom objavom je u stvari i počela predizborna trka, a svi su izgledi da bi mogla biti strašno zanimljiva. Mislim da najveći SDP-ov protivnik, HDZ sad ima veliki problem oko odabira svog kandidata. Veći nego šta je imao do sad. Do sad su se morali brinuti samo o tome da u javnost ne izađu njihove međusobne nesuglasice oko kandidata, kojih ima dosta. Sad se još moraju brinuti i oko toga tko je u stvari najbolji kandidat koji se može suprotstaviti SDP-ovom kandidatu. Možda ova situacija pomogne zbijanju njihovih redova oko dogovora za kandidata. Što je i vrlo izgledno. Ali, osobno mislim kako je to u ovoj, trenutačnoj situaciji, nemoguće. Do sad su se već svi uspjeli međusobno posvađati i u principu kad malo bolje sagledate situaciju svi rade samo na vlastitoj promidžbi. I teta Neda i jedan i drugi Tome. Što se mene tiče mislim da bi Tome Jukić bio najbolji HDZ-ov kandidat, odnosno mislim da bi jedini mogao dostojno parirati doktoru. O ovim ostalima uopće nemam komentara. Dovoljno sam o njima napisao.

I još malo o SDP-u. Biraju novog županijskog predsjednika. Mislim, bilo je i vrijeme. Pomno promatram zbivanja na tim izborima, jer bi po nekakvim prijašnjim iskustvima taj novi predsjednik mogao biti i kandidat za župana. Kandidata ima troje i mislim da im je prva zadaća sređivanje stanja na nivou županije. Tko je od njih dorastao tom zadatku pravo da Vam kažem i nisam siguran. Novine pišu kako je Šakić najizgledniji predsjednik, i kako on može kvalitetno odradit taj posao. O ostalima se i ne piše puno, tako da neke zaključke neću unaprijed ni donositi. Čekamo subotu, pa ćemo vidjet šta će se dalje događat.

Maloprije sam napisao kako neću pisati ni o teti Nedi, a niti o Tomi Niniću,a l evo moram se osvrnuti na teta Nedino gostovanje na TV Šibenik neki dan. Ne znam jeste li gledali tu emisiju, ali ja sam bio fasciniran. Ma kako me možete pitati s čime sam ostao fasciniran. Pa ostao sam fasciniran sa napretkom tete Nede. Toliko je napredovala u neodgovaranju na postavljeno pitanje da je to upravo fascinantno. Cijela emisija se može sveti na pokušaje voditelja da dobije konkretan odgovor na svoje pitanje i teta Nedino uporno izbjegavanje konkretnog odgovora. Žena se pretvorila u pravog, svjetskog političara. Puno govori, a ne kaže apsolutno ništa. Stvarno sam fasciniran.

Nego hoće li netko, u svjetlu najnovijih tragičnih događaja i njima izazvanih smjena ministara, teta Nedi napokon postaviti pitanje misli li više poduzeti nešto u svezi boravka Ivana Bajića u poglavarstvu grada.

Broj komentara: 5:

Sefica kaže...

Prolazila san nedavno prema Primoštenu, sad se nemogu siti, jel to u mistu Bilo ili Šparadići, ali uglavnom usidren je brod slican slavuticu koji je bija Crnici.Ako je to taj, onda su ga stvarno premistili kako valja.

Anonimno kaže...

Serine je u mandalini, tj. na Šipadu. Tako mi je rečeno nedavno, i čini mi se da pročitah ime broda,ali nisam siguran 100%! Tako vele mandalinjani...

Anonimno kaže...

U svzi Bajića u Poglavarstvu neće tetu Nedu više nitko pitati od straha da ne izjavi kako je "promptno osupnuta".

Anonimno kaže...

Tko pomaže Marku Slavici u pljački gradskog zemljišta u Vukovcu! Pogledajte današnji šibenski list!?

Anonimno kaže...

da, Serine je ipak u Mandalini, potvrđeno. Nije govno nego se pas posra...tako i oni s tim brodom, malo vamo malo tamo.