22 srpnja 2007

Retrospektiva

Mesić je podržao naše izviđače u vezi naknade za Obonjan i traži da im se pravedno refundira sve ono šta su u taj otok uložili. Aj neka, kao da će im Mesićeva podrška išta pomoći. Te jadne izviđače lagano vozaju već mjesecima. Obonjan je u zrakopraznom prostoru. Rok za odluku o najboljem partneru polako ističe, a grad i Vlada šute. Mesić se oglašava sad, kad je gotovo kraj jednog Obonjana kakvog smo ga svi mi poznavali. Na žalost, malo je zakasnio. Nije ni čudo. Ionako u zadnje vrijeme sve njegove odluke idu u prilog Sanaderu, izgleda da se probudilo staro srce HDZ-ovsko.

Blaće , mislim na doktora, je u najmanju ruku, napravio sranje. Vlastita ambicija ga je natjerala da se okrene protiv svih svojih kolega i uđe u koaliciju sa nekim tko u principu nema niti približno slične stavove kao i on. To je dobro, utoliko šta smo napokon shvatili kakav je on u stvari čovjek. Do sad nas je poprilično dobro varao. Šibenski HNS sad ima ogroman problem. Njihov član ih je nasadio, a Baranović ne zna šta bi na to rekao. Javno izjavljuje kako ga Blaće nije ni pokušao kontaktirati. Ne dovodi li to u pitanje Baranovićev autoritet predsjednika gradske stranke koja je na državnom nivou po nekim anketama treća.

Predsjednik MO Baldekin III se žali na govnjare koje mu iskrcavaju svoj predivni teret ispod nosa. Gradski vladari mu po tko zna koji put obećavaju med i mlijeko. Smrad se širi, a narod trpi pusta obećanja i nerad. Neka narode, nemoj samo da ti se dogodi da zaplivaš u vlastitim govnima.

Napokon je netko progovorio i o Biro stanu. Najjačoj tvrtki koja se na ovim područjima brine odnosno ne brine o održavanju naših domova. Jednom našem sugrađaninu je dozlogrdilo kapanje kiše po glavi, pa ih je prozvao u novinama. Šta će postići. Ama baš ništa. Oni su jedini, o njima ovisi. Oni mogu raditi šta hoće, i nitko ih nikad neće prozvati radi nerada. Šta ćete, u takvoj državi živimo.

Gradonačelnica je promijenila bravu na vratima udruge kojoj je ona počasna predsjednica. Tehnički gledano, promijenila je bravu na vratima sama sebi. Znači Liga za borbu protiv raka i Klub žena liječenih od raka dojke nisu deložirani. Samo trebaju otići teti Nedi i pitati ju da im da novi ključ.

Franko Vidović mi je pomogao. Komentirao je nešto na mom blogu, te je na taj način moj blog spomenut u novinama. Doduše, ime bloga nije spomenuto, ali bar nešto. Nego, moram ispraviti autoricu članka. Nitko Vidovića nije prozvao u postu na kojem je ostavio komentar, samo su se zatražili dodaci odnosno objašnjenja u vezi SDP-ovih prijedloga obnove stare gradske jezgre. BTW opet mi se najviše svidio Tanfarin (HSP) komentar. Taj čovjek je genijalac. Ja bih ga stavio za predsjednika države.

Meterize su stvarno najzanimljiviji kvart u gradu. Prvo su izabrali Novicu Ljubičića, bivšeg zlobnog konduktera, za predsjednika MO. Nakon toga im se prikazao vukodlak. A sad imaju svoju malu Maru ( Helena sa Meteriza ). Morat ću se preseliti gore. Možda upoznam malu Maru. Ima li koji prazan stan, a mogu i kupiti jedan od onih šta su poklonjeni braniteljima koji već imaju svoje stanove ili kuće.

Novica Ljubičić, gore spomenuti zlobni kondukter, je napokon počeo raditi svoj posao, za koji se mukotrpno izborio na skroz poštenom natječaju. Progovorio je, po prvi put, u jednim novinama, u ime Županije. Ne čudim se šta je tek sad dao nekakvu izjavu u ime Županije. Pauku su vjerojatno poznate njegove reference vrsnog retoričara, te ga ne želi trošiti na tamo neke banalne odgovore i izjave. Ja bi isto tako postupio. Nema nikakve sumnje u to.

Nema komentara: