22 lipnja 2008

Zar je to fešta??

OK. Uzeo sam si koji dan odmora pa iskoristio ovo lijepo vrijeme da obiđem neka meni draga mjesta i posjetim neke meni drage ljude.

Vratio sam se jučer. Upravo da stignem na otvaranje našeg dječjeg festivala. Otvaranje je, kao i uvijek bilo prepuno nas odraslih. Brojčano smo daleko nadmašili one za koje i radi kojih je ovaj festival stvoren. Otišao sam nešto prije kraja predstave kako bih naravno zauzeo šta bolju poziciju za promatranje vatrometa. Fantazija. Po meni to je bio jedan od najboljih vatrometa koje sam gledao na otvaranjima festivala. Ovdje dajem plus. Svaka čast.

Svemu ostalom dajem minus. Jer nakon dva đira rivom ustanovio sam kako od fešte nema ama baš ništa. Ništa, šta se nudilo nije podsjećalo na Dalmaciju. Nije bilo domaćeg vina, nije bilo srdela na gradelama. Nigdje se nisu mogli naći nikakvi sadržaji koji bi nekom tko nema pojma gdje se nalazi pokazali da se nalazi u Dalmaciji. Zato se cijelom rivom širio smrad hamburgera. I na svakom koraku su se prodavali preskupi baloni i kojekakve druge drangulije kojima u principu tu i nije mjesto. Al, opet kad malo bolje razmislite ipak je to dječji festival i ti baloni i drangulije su jedina stvar koja nas je mogla podsjetiti na tu činjenicu. U Docu su nabijali raznorazni DJ-evi ili se pak gledao nogomet šta je vjerojatno i odgovaralo tinejđerima, ali onima koji to nisu ta muzika je sličila na jednu najobičniju galamu. Uglavnom, uopće nisam zadovoljan sa „feštom“. Sadržaja premalo i uglavnom nisu imali nikakve posebne veze sa Šibenikom.

Imam dojam da je ta „fešta“ svake godine sve gora i gora. Možda je kasnije i bilo bolje, jer sam iz dosade otišao nakon dva učinjena đira, u šta poprilično sumnjam. Kao da organizator nema ideju šta bi napravio.

Dajte ljudi, ne treba tu puno filozofirati. Ako ne znate šta ćete napraviti otiđite na nekakvu feštu u okolna mjesta i gradove i pogledajte kako to drugi rade. Nije fešta đir po rivi, piva i hamburger. Fešta je pjevanje, plesanje, dobra domaća hrana i dobro domaće piće. Nadajmo se da će to slijedeće godine puno bolje izgledati.

I jedna crtica. Snimio sam tamo prije peškarije auto hitne pomoći. Koju sekundu nakon toga primijetio sam kako ekipa iz hitne pije pivicu. Ne znam smiju li to oni, ali blago onima kojima su oni pomagali tu večer.

Broj komentara: 5:

Anonimno kaže...

BIT ĆE NAM POSEBNO DRAGO
AKO OVOJ SVJETSKI POZNATOJ
ZABAVI
BUDU PRISUTNI I NAŠI DRAGI
SUSJEDI

OVO JE POZIV SVIM ŠIBENČANIMA

Otplesani prvi koraci Millenium dancea
21.06.2008
Osim otplesanog 'Milenijskog plesa', skupljale su se i prijave građana za ovaj projekt
Jutros je na Narodonom trgu vladalo plesno raspoloženje. S početkom u 11 sati, započela je vježba koreografije za najavljivani Millenium dance, koji je ove godine sastavni dio projekta Millenium jump. Oba događaja združena su u manifestaciju zajedničkog naziva 'dm Millenium jump & dance', a koja će se dogoditi 25. srpnja 2008.
Osim otplesanog 'Milenijskog plesa', skupljale su se i prijave građana za ovaj projekt, koji je prošle godine bio iznimno posjećen i popraćen od strane hrvatskih i svjetskih medija.
Kotizacija za sudjelovanje na Millenium jump & danceu košta simboličnih 20 kuna, a organizatori očekuju još veći odaziv od onoga prošle godine, kada je sa Obale Kralja Petra Krešimira IV u more zajednički skočilo više od tisuću ljudi.

DOĐITE SUSJEDI
ŽELJNO VAS OČEKUJEMO
I DA VIDITE KAKO ORGANIZIRAMO
MILENIJSKI SKOK U MORE I MILENIJSKI PLES SKAKAČA
A BIT ĆE I SVEGA DRUGOGA NA PRETEK
UZ MORSKE ORGULJE I UZ
POZDRAV SUNCU- SVJETSKE ATRAKCIJE

Anonimno kaže...

hm,jedino se meni nije svidio. Mozda jer se sjećam prije 10ak godina jednog jako dobrog ii dugotrajnog,pa se jos nije nasao jedan takav koji će ga "pobijediti"!

Anonimno kaže...

Fešta u gradu: zadnjih nekoliko godina nije fešta....i još ti Alen Slavica piva!!! AAAAAAA glava me boli, svuda ga guraju!

Anonimno kaže...

A šta se čudiš. pa je li prije par godina na sv. Nikoli svira Mrvica, a pet metara do njega se pekli čevapi. Inače, jako pametan potez jer su stvorili savršeni dimni efekt, a moglo se usput štakod i pojist.

Anonimno kaže...

Festival bi triba biti poglavito i osobito (kako bi rekla naša gradonačelnica - Bože što joj zavidim na bluzama i šljokicama) za dičicu. A na festivalu više starijih nego dice. Oli su svi ovi proćelavi i trbušasti tipovi i odeblje dame poditinjili? Ako jesu stvarno ih triba posidati u prve redove.