15 travnja 2008

Kako sad 2x150 tisuća litara?

Maloprije, surfajući naletim na članak novinara Ante Pancirova. Pročitajte ga, dobro ga pročitajte. Posebno Vam skrećem pažnju na dio koji u cijelosti prenosim iz članka: „Imamo po šest dizel i eurodizel agregata koji gorivo crpe iz rezervoara kapaciteta od oko 150 tisuća litara za svaku od te dvije vrste goriva. Dvije su crpke s plavim dizelom za ribare, a prodajemo i standardni benzin 95 - kaže Vukšić.“.

Ako je Ante Pancirov dobro prenio, a nema razloga da bi se sumnjalo u ono šta je napisao onda iz citiranog možemo pročitati kako se u Dubokoj koriste barem dva tanka od po 150 000 litara, jedan za diesel gorivo i jedan za euro diesel gorivo. Kažem barem jer se tu još spominju i plavi diesel, a i benzin 95. Po logici i oni bi trebali u posebne tankove.

Ništa tu ne bi bilo čudna, da u valu prosvjeda protiv naftnog terminala koji je trebao nastati u Dubokoj u jednom članku taj isti gospodin Vukšić OBEĆAVA, ponavljam OBEĆAVA kako će koristiti samo jedan rezervoar kapaciteta 50 tisuća litara. O tome sam pisao u jednom od svojih osvrta na situaciju u Dubokoj. Tu izjavu je prenijela Davorka Blažević u Slobodnoj dalmaciji, prošle godine. Link na žalost ne radi jer je SD mijenjala svoje web stranice.

Već onda sam upozoravao kako nema nikakve logike raditi takvu pumpu za 50 tisuća litara goriva. Izražavao sam sumnju u te podatke. Sad se pokazalo da je ta sumnja bila opravdana jer ta pumpa ipak radi sa tankovima od 300 tisuća tona i još poneki kusurčić za plavi diesel i benzinu.

Nije mi jasno tko i zašto nas onda uporno laže. I šta se u stvari tamo u toj Dubokoj, daleko od naših očiju, događa.

4 komentara:

Anonimno kaže...

Ko i sve ostalo ovdje..prica se jedno a radi drugo. Nista novo.
Tako ce nam biti dok nas totalno ne pokradu, poubijaju ili nesto trece.

Tko smo mi? Hrpa budala!

Anonimno kaže...

ZOO.

Anonimno kaže...

http://www.slobodnadalmacija.hr/%C5%A0ibenik/tabid/74/articleType/ArticleView/articleId/4141/Default.aspx

Župan Pauk u sukobu interesa

Anonimno kaže...

Šta se to događa u luci? Jel neko onečišenje, ili nesto drugo? ne vidim dobro,al vidim nesto da se miče.