09 travnja 2008

Di smo bili do sad?


Teta Nedi je dojadilo. Napisala jer pismo Zeniću u kojem izražava svoje duboko neslaganje sa onim šta ovaj radi na rivi. Slažem se, potpuno, sa teta Nedinim mišljenjem, jer one nove prokrom kolone i ormarići za struju stvarno ne priliče rivi koja je cijela od kamena. Uostalom, mišljenja sam da se to moglo puno, puno bolje ukomponirati u prostor gdje prevladava kamen i stare kolone od gize.


Slažem se s teta Nedom da to nije dobro izvedeno, ali ne slažem se sa stavom da je ta riva javna obala koju nije dobro komercijalizirati na taj način. Mislim da je ovaj način komercijalizacije normalan za sva primorska mista
i da iz toga može izaći samo dobro.


Mene muči nešto drugo. Taj zahvat na rivi Zenić je započeo prije više od šest miseci. Sjećate li se kad sam upozoravao na to ulaganje i na to kako će to sve izgledati i tko će poslije s tim upravljati. Već onda su se pojavile određene sumnje u cijelu investiciju i način na koji se ona provodi. Međutim, tada od gradskih otaca nije al ama baš nitko reagirao. Sada, kad je stvar praktički već gotova teta Neda iz svoje udobne saborske, te volonterske gradonačelnićke stolice piše proglase na koje se nitko više i ne obazire. Ne samo da se ne obazire, već Zenić kaže kako je sve rađeno po planu i projektu kojeg su svi vidjeli i za kojeg su svi znali. Jasno je da je županija morala znat za ovo, jer njihov predstavnik sijedi u upravnom vijeću. A ono po defoltu odlučuje o takvim stvarima. Zašto to nisu znali gradski vlastodršci, nemam pojma, ali to ostaje nepoznanica.


Kad malo bolje promislim, nije li se već ovako nešto slično događalo. Jeste. Jeste. Sjetite se samo Duboke. Nitko ništa nije znao, a opet svi su sve znali i pravili se blesavi dok im voda nije došla do grla. A opet, ostavljam mogućnost da teta Neda za onih kratkotrajnih boravaka u Šibeniku u zadnje vrime jednostavno nije stigla vidit da se na rivi nešto radi. Onda se postavlja pitanje zbog čega joj njeni pobočnici nisu na to skrenuli pažnju prije nego je riva probužana sa kvalitetnim prokrom vidama.

Broj komentara: 6:

Anonimno kaže...

O teti Nedi ne možemo kazati ni jedne lijepe riječi, ali ni takve iz prethodnoga komentara. Molim Vas izbrišite ga.

Anonimno kaže...

PRIJATELJI;
Pišimo o svim djelima i ZLODJELIMA tete Nede ali se kanimo kvalifikacija , kao ove ispred.
Pišimo konkretno, konstruktivno i kritički, upravo onako kako nas konobar upućuje.
SAVJET Konobaru: malo češće mijenjati teme. "Fala" Bogu imamo ih na pretek. Konobar je kreativa, a ima i dobre suradnike, pa se ima o čemu pisati.
Sretno Konobare. NAŠ SI !

Roko Prch kaže...

Nek stvari su demokratske a za neke druge stvari se može podići tužba i tražiti naknada štete.
Stoga svakako izbrisati post usporedbe sa životinjama.

Anonimno kaže...

Nemojmo takovin metaforama vridjati bidne bestije. Perke bi zvirke mogle "podici tuzbu i traziti naknadu stete".

Anonimno kaže...

Dasta. Tuzice jih koze, ovce, tuke, guske, mune, pantangane, magarad i stoka krupna zuba zbogradi zastite imena, a kanarinci i pauni na osnovu neovlastenoga kopiranja prijobuke.

Konobar kaže...

komentari koji su sadržavali uvredljivi sadržaj su izbrisani, ubuduće Vas molimo da se suzdržavate takvih usporedbi i opisa, ovo nije takav blog
ako imate šta pametno napisati svakako to i napišite, a ako nemate bolje ne pišite ništa,
naravno, ako mislite da imate neki poseban osvrt na bilo koji događaj u gradu, slobodno ga pošaljite na meil
zahvaljujemo svima onima koji svojim konstruktivnim komentarima podižu kvalitetu ovog bloga, ali Vas molimo da se u komentarima držite teme posta.