31 ožujka 2008

Problem je riješen


Baš dok je Šibenski list nagađao kad će napokon novopečeni ministar zdravstva ispuniti svoje obećanje o dolasku u Opću bolnicu Šibenik, eto ti ga na on ju je pohodio. Do sad ju je izbjegavao na sve moguće načine, objašnjavajući nam kako se neće pojaviti sve dok ne pronađe rješenje za probleme. I pronašao ih je i došao je.

Prošetao se bolnicom, vidio da je u jadnom stanju. Ne boj te se nije ručao u bolnici, ali je ponudio rješenje. Rješenje je u gradnji nove bolnice. Vauu, ne mogu doći sebi. Kako li je to samo smislio.

Prvo je reka da bolnica ima prevelik dug, za koji su krivi ravnatelj bolnice. Pa je reka da će povećat sredstva koja bolnica dobiva mjesečno. Reka je i da će razdvojit bolnice u Šibeniku i Kninu. I na kraju je reka da će problem riješiti građenjem nove bolnice.

Za prvo se slažem. I po mom mišljenju za dug bolnice je kriv ravnatelj. Međutim ima tu jedna sitnica. Ministar je zaboravio da je prethodna vlada smanjila mjesečno potrebna sredstva bolnici. Ministar je zaboravio da je to, a i udruživanje kninske bolnice sa šibenskom jedan od razloga zbog kojih je dug tako velik. Ministar je zaboravio na upozorenja kako bolnica u Šibeniku, zajedno s onom u Kninu ne može egzistirati na tako smišljen način, već da ih je potrebno razdvojiti. Ministar je također zaboravio kako ideja o gradnji nove bolnice postoji već duže vrijeme. Spominjali su je i vladajući i oporba, ali ih nitko (čitaj; bivši ministar) nije slušao.

Pametno je napravio ministar. Ovako će sve to ispast njegova ideja. Njegov prijedlog. Povećat će ministar mjesečnu apanažu i bolnice će imat dovoljno novca za rješavanje tekućih problema. Neće više stvarat dugove. Ali (na žalost uvijek ima ali), bolnica je prošle godine podigla kredit za rješavanje starih dugova. Dobar dio je i riješila, ali do danas ima oko 200 milijuna kuna duga. Ministar će mjesečno dati svotu koja će biti dovoljna za normalno funkcioniranje bolnice, međutim tko će plaćati kredit. Opet bolnica. A kredit tek dolazi na naplatu. Oće li ministar dati dovoljno da u to normalno funkcioniranje uleti i ta rata kredita.

I na kraju. Nova bolnica će se početi graditi tek tamo negdje 2010 godine. He, he. Zanimljiva godina. Šta li se ono triba održat 2011. Godine. Aha, izbori. Ne bi li i to bilo ka i cesta do Knina.

Broj komentara: 7:

Anonimno kaže...

http://sibenikforum.blog.hr/arhiva-2007-02.html#1622228261

petar kaže...

Nasatvlja se saga oko jedne od najbolje čuvanih tajni u županiji; Davorka demantirala demant don Ante u današnjoj Slobodnoj.

Anonimno kaže...

Zasto konobar to sve ne prinese na blog?

Konobar kaže...

triba sve i prepisat, a malo mi se ne da, a i nisam još vidio Davorkin demantij

Anonimno kaže...

Vidio sam Don. K.-a prošlu srijedu predvečer kako prolazi Tkalčom (sigurno je bio do Atlante na supervažnom briefingu za strukturni razvoj i optimizaciju poslovanja naše osiguravajuće uzdanice CO-a).
Crni kaput do poda, uzdignuta čela, hoda čovjek metropolom. Nije da sam htio njega gledat, puno je zgodnijih primjeraka prolazilo ali jednostavno ne može se propustiti opaziti laki hod ratnog invalida. Ako to išta vrijedi, ispričao sam nazočnim kolegama o liku i djelu gorenavednog. pokrenula se diskusija... Svaki grad ima bar jednog takvog, 'ebiga.

Anonimno kaže...

@ konobar: SKENIRAJ

Anonimno kaže...

Friski NT: "Do kraja tekuće godine ukupni dug bolnice morat će se smanjiti za 25 posto, a za to će biti odgovoran ravnatelj osobno."

RS: "Mjesečno će šibenska bolnica za poslovanje dobivati 15 i pol milijuna kuna. To je za oko tri mlijuna kuna više nego do sada. S novim većim mjesečnim proračunom šibenska bolnica , moći će uz plaće podmirivati i sve ostale svoje obveze, kazao je za Radio Šibenik , ravnatelj šibenske bolnice doktor Željko Burić, koji je također bio na današnjem sastanku s ministrom zdravstva. "

Daklen, 25% od 200 miljuna je 50 miljuna. Bolnica ce od ministarstva dobiti misecno 3 i po miljuna vise nego sta je do sad dobijala, znaci godisnje 42 miljuna. Posto ce od tih 42 miljuna dobar dil zavrsiti za "podmirivati plaće i sve ostale svoje obveze", more li iko objasniti kojon to matematikon Milinovic i Buric namjeravaju smanjiti postojeci dug za 25%??? Ili je sve ovo samo napisano na led, pa dok ne ugrije...