13 ožujka 2008

Na HDZ-ov način

Koliko se sjećam ovih dana je trebala biti održana HDZova izborna skupština na gradskom nivou. Ako se ne varam bila je najavljena već negdje za kraj veljače. Međutim ništa. Malo sam gledao stranice gradskog HDZ-a pa sam primijetio kako su im tek sad skupštine temeljnih ogranaka. Znači gradska će tek uslijediti. Po onim informacijama koje uspijem skupiti, s tim u vezi, izgleda da se vodi velika borba. Vjerujte mi do HDZ se potpuno zatvorio prema vani, tako da je do nekakvih konkretnijih informacija vrlo teško doći. Ali, baš kad želiš nešto začepiti, to procuri na drugom mjestu. Tako je, ipak nešto procurilo i ovdje.


Temeljni ogranak Gradske četvrti Baldekin II. Sjednica održana u prošlu srijedu, od 110 članova temeljnog ogranka bilo ih je prisutno 54. Izabran je Goran Pauk sa 36 glasova, a Lovorka Bujas je dobila 28 glasova. Obratite pažnju na brojke. Članova temeljnog ogranka ima 110, a bilo ih je prisutno manje od pola, odnosno 54. Po stranačkim pravilima pri izboru rukovodstva na nivou temeljnih ogranaka moraju biti prisutni svi članovi, odnosno barem dvije trećine kako bi izbor bio pravovaljan. Međutim, kako su HDZ-ovci na čelu stranke, znali su za nezadovoljstvo članova, onda im je bilo i poznato da će ih skinuti; i što naprave: nisu poslali 40 pozivnica za izbornu skupštinu svojim članovima, jer su znali da će svi glasovati za promjene. I oni bez dovoljnog kvoruma izaberu vodstvo! I tako ti izbori ispadoše nelegalni, članovi traže poništenje, ali ništa. Sjednicu je vodio Pauk. Priča se da je bio nervozan, da su mu drhtale ruke, da je zamuckivao, odnosno, unatoč namještaljci bio je u strahu da ga neće izabrati. Ali kako se ništa ne prepušta slučaju ( to jest demokraciji i odluci većine) sve je sređeno unaprijed tako šta se nije pozvalo one za koje se sumnjalo kako će glasati. Izgleda da su gradski stranački izbori 22. ovog mjeseca, a kako stvari stoje situacija će biti poprilično napeta. Ne bi li opet zaštitari radili. Uglavnom, izgleda da se Pauku i Niniću dobro ne piše. Ali, opet, tko će znati, čudne su te stranačke igre, svašta je moguće.

Nego da Vas podsjetim na jednu priču koju je prošle godine potegnuo nesuđeni saborski zastupnik DCovac Joško Morić. Sjećate li se njegovih tvrdnji oko TV Šibenika i natječaja Vijeća za elektronske medije. E pa u vezi s tim policija je pokrenula istragu. Tako da je već obavila nekoliko razgovora sa osobama koje bi mogle imati veze sa tim. Po onom šta sam uspio doznati ima tu i zvučnih imena. Mislim na imena iz našeg grada, naravno. Uglavnom, ako šta novog doznam, javim Vam.

3 komentara:

petar kaže...

Očito, da se HDZ uvijek koristi istim uzorkom ponašanja na svojim izbornim skupštinama. Današnja Slobodna; stranica 17. članak Tko je s Petrinom, nije poželjan "hadezeovac".

E, tako se ide dalje!!!

Anonimno kaže...

I cemu sve to? opet nikom nista, idemo dalje u gov.a, i to je to.

Nemamo narod koji ce ustati, nego ce slegnuti ramenima i reci,
"ah netko drugi ce to", ili
"ah nikom ne mozemo nista,nas ionako nitko ne sljivi!"

aldura kaže...

po statutu u slučaju nedovoljnog broja članstva dužni su pričekati pola sata pa onda opet početi sa izborom.Jedino je tu možda faljena procedurs u svezi izbora,sve drugo im je legalno /koliko njima triba/