01 veljače 2008

Šta dalje?

Neki dan sam pregledavao arhivu svojih postova. Pregledavanjem sam ustanovio kako mi se teme svako malo ponavljaju. Naime, ništa se u ovom gradu ne rješava. Stanje je više-manje isto kao i prije nekoliko mjeseci. To je u stvari vrlo žalosno. To dokazuje totalnu nezainteresiranost gradske vlasti za poboljšanje života u gradu. Slažem se, pokušavaju oni nešto i napraviti, ali sve to izgleda prilično mlako.

Kad proanaliziram sve ono šta znam o sjednicama gradskog poglavarstva i o gradskom vijeću, dođem do zaključka kako je sve to samo jedno priča bez ikakve osnove.

Gradsko poglavarstvo na svojim sjednicama odlučuje o stvarima koje su, neću reći nebitne, nego manje važne za građane grada. Sve ono šta je bitno ili šta bi moglo biti bitno u stvari se odluči u zgradi na Baldekinu, pa našem gradskom poglavarstvu ostane samo da donesu zaključak.

Gradsko vijeće je tek posebna priča. Vijećnici nikad nisu o ničemu donijeli nikakvu pametnu odluku. Kad promatrate te sjednice imate dojam da se tu sjedi eto samo da bi se sjednica održala. Ponekad netko izađe sa kakvim dobrim pitanjem ili prijedlogom, ali to redovito zapne u odgovoru koji najčešće nema nikakve karakteristike odgovora, već liči na najobičnije muljanje. Sve je to jedan jad koji ovaj grad definitivno neće izvući iz mulja u kojem se nalazi.

Nadam se da će se takav način rada promijeniti. Nadam se da će sve to krenuti nabolje. Zašto. Zbog toga šta mora, jer čini mi se da gore ne može. Pa ipak?

Broj komentara: 17:

Anonimno kaže...

PRIJATELJU KONOBARE,
Zaista si me počeo brinuti.
Veliš ne može gore. A zar nisi čuo da postoji PAKA?
E vidiš nama još samo to , s ovim koje si spomenija, PREDSTOJI.
Šta ko misli, šta ko i o čemu razmišlja, šta ko i kakve ideje ima, šta se s kim i kako može šta dogovoriti, koga ili čega imamo gore di je lova,koji će nam k***c sabornici (čke)kad su samo za ruke (a možda i nešto drugo) dizat, imamo li kojeg ministra di je lova, ko ima viziju, ko misli o mladima, ko misli o razvoju školstva, ko misli o gospodarskim projektima, ko misli o ...
JADNI LI SMO, A I NIŠTA DRUGO NISMO ZASLUŽILI NEGO ONE IZ ANKETE !

Anonimno kaže...

http://www.slobodnadalmacija.com/20080202/sibenik01.asp

Sutrasnja SD, iz pera Davorke Blazevic: "Vlasnik bloga ‘Šibenska konoba’ SUSPENDIRAN"

Anonimno kaže...

Uskopilo Nautilusa ka dragu pitschku. I to ko - adezeljovski korunpirani pandurski smrad koji se odazivje na brezime Peran!

Anonimno kaže...

Može li prozirnije od ovoga. Stigli smo do dna. Vratiše nas u mrak i vremena straha za svaku izgovorenu riječ.

Anonimno kaže...

Smradovi. Suspendirali jednog od rijetkih koji se usudio nesto reci. Uopće ne sumnjam da ce se Damir vratiti na posao, mozda cak i na vecu poziciju jer nije tip koji se predaje lako i bez borbe.
D. - imas moju podrsku

Anonimno kaže...

predlažem da se svi dogovorimo i postanemo šibenski konobar

Anonimno kaže...

Na žalos i ovo bi moglo tiho proći i poći u zaborav, kao i sve dosadašnje "nepodopštine" ovih koji i nakon svega imaju obraza kazati "idemo dalje".

Anonimno kaže...

OPA KONOBARE !
ZNAČI PRATE NAS-DOSLJEDNO !
A MENE ZA TO KURI BOLAC
KAO ONDA
PA I SADA
PA I U BUDUĆE.
SAMO NEK SE JAVE
OTIĆI ĆE U MIČKU PATERINU!

Anonimno kaže...

dali će blogerska zajednca stati u odbranu ovog ćovjeka ili će pustiti da preko njegovih pleća prijete svim blogerima, dosadašnjim i budućim, ljudi svi koji imate kontakt sa bilo kakvim medijima stranim ili domaćim, ne smijemo ovo pustiti i dozvoliti prkanima da uništavaju sve oko sebe samo zato jer im to paše

Anonimno kaže...

Prosječna mirovina isplaćena u siječnju iznosila je 1999,92 kune ili 38,92 posto prosječne plaće.

Put u siromaštvo
Ovaj omjer najniži je dosad i u kontekstu poskupljenja hrane i režija zapravo je guranje 1,1 milijun umirovljenika u siromaštvo. Prema izračunima Matice umirovljenika Hrvatske, od prosječne mirovine polovica odlazi na stanovanje. pa umirovljenici mjesec preživljavaju s manje od 1000 kuna.

Tih 1000 kuna, ili 33 kune na dan, prosječnom umirovljeniku treba dostajati za hranu, lijekove i higijenske potrepštine. O obnavljalju garderobe, kazalištu ili izletima prosječni umirovljenik može samo sanjati. Gotovo 189.000 umirovljenika preživljava s manje od 1000 kuna na mjesec.

OĆE LI MENE ZA OVO STRPATI PERAN U ZATVOR?

Anonimno kaže...

Svi smo mi Šibenski konobar

Anonimno kaže...

Pa neka bagra Šibenska i dalje glasa za A DE ZE. Sramim se šta živim u ovom gradu i u ovoj državi.

Anonimno kaže...

Nautilus se eto pridruzija drugovima uskopljenin prvoborcima: Mariju Marottu i Juri Gasparu. Dok su Faeton, Gandaj, Lucjeta i sestra joj Jelicka turnile nokte u ledinu. IIvana je turnila nesto drugo u jedno misto. I tako je PFO ciknija.

Anonimno kaže...

Znaci: HDZ - idjemo daje, tojest uqurac!

Anonimno kaže...

Majstore, uz tebe smo! tito

Anonimno kaže...

mislim da to nije do gradskih vijećnika. Vidim ja imaju oni uvijek neko rješenje, ali problem je u tome što im ta rješenje nikako ne idu uz problem kojeg moraju riješiti. Ipak nije to ni toliko važno, jer naši su vjećnicui tu dignu ruke za sve ono što im njihovi nalogodavci kažu. inače, nama te više na izbornoj listi! A naše misto? Ma preživilo je ono i gore gradsko vijeće od ovoga!

Anonimno kaže...

jućer navećer 06.02.2008 sve rute prema blogovima na blogspot.com su preko T-coma bila zatvorene do danas 07.02.2008 ujutro, moglo se sa vodatela i drugih providera ali ne sa t-coma, recite mi da sam paranoićan