23 veljače 2008

Reagiranje i Slučaj Blaće

U zadnjem broju Šibenskog lista pojavilo se jedno reagiranje na sagu o Čistoći i zapošljavanju u njoj. Reagiranje je potpisao „Ivica Krnić“, meni potpuno nepoznata osoba, ali je njegov tekst vrlo zanimljiv. Nemam ga namjeru cijelog prezentirati, jer pretpostavljam kako većina čita Šibenski list, ali evo nekoliko zanimljivih rečenica.

- Njegov sin (govori o sinu gospodina Ivana Lambaše , op.a.) primljen je u ovo poduzeće ne samo zato što je član HDZ-a, već i radi toga što je u bliskoj rodbinskoj vezi sa pročelnikom za komunalne poslove i blizak je sa gospodinom Pericom Bukićem, saborskim zastupnikom, koji s gospodinom Antom Kulušićem vedri i oblači prilikom zapošljavanja u gradskim poduzećima u Šibeniku

- Nije dovoljno da budete samo član HDZ-a da biste se mogli zaposliti. Potrebne su bliske veze s ljudima koji su u vrhu HDZ-a, jer se obični članovi HDZ-a mogu samo nadati zapošljavanju. (a šta mogu očekivati oni koji nisu ni članovi HDZ-a, op.a.)

- A kad vidite koje kvalifikacije imaju bit će vam jasno da priča o stručnosti, o kojoj piše direktor „Čistoće“ nema nikakve veze s onim što se događa.


- I tu se natječaji rade sa slikom ( priča se o Čistoći , op.a.)

- Našu gradonačelnicu Klarić trebalo bi biti sram ovakvih događanja i trebala bi to prekinuti jer barem bi ona trebala biti socijalno osjetljiva.



Nego o čemu li ja ono pišem i pričam već mjesecima??? Trebam li nešta komentirati u vezi sa ovim šta sam prenio iz teksta gospodina Krnića. Mislim da ne, dovoljno je napisati „ I rest my case“.

Nakon ovoga evo jedna priča iz Šibenika, a koja je jučer osvanula na Yubitou :

3 komentara:

Schkure kaže...

Šta je, muk i tišina.

Anonimno kaže...

svi se boje moj prijatelju, da ne bi još netko završio u zatvoru

Unknown kaže...

Čeka se učinkovitost pravne države,
a svit to sad prati. I idemo dalje