27 kolovoza 2007

Završili godišnji odmori

Naši gradski oci i majke su se vratili s godišnjeg odmora. Na godišnjim odmorima su malo jedrili, malo sudjelovali na modnim revijama, neki su čitali političke knjige, a neki su pohađali tečajeve za nadzorne odbore na kojima su mogli naučiti ( s obzirom na predavače) kako će popaliti par milijuna laganih kunića i pravdati se neznanjem.

Odmah nakon takvih aktivnih godišnjih odmora bacili su se svim snagama na posao. Tako su se prvo ulizali Perici Bukiću, te mu čestitali na ulasku u kuću slavnih vodenih sportova. Čudi me da nisu platili čestitku u novinama, ali nikad ne reci nikad, uvijek ima vremena.

Nakon toga su osnovali nekoliko povjerenstava za koja iz iskustva znamo da će biti nevjerojatno učinkovita. Ne kužim smisao tih povjerenstava. Ovo poglavarstvo ih je osnovalo preko stotinu. Nijedno nije napravilo ništa pametnog. U svakome se vrte isti ljudi. Jeli moguće da tamo nekom mozgu koji čita političke knjige na godišnjem odmoru ne može na pamet pasti da osnuju jedno jedino povjerenstvo koje će se baviti svim pitanjima iz određene domene.

Vrhunac prošlotjednog rada gradskog poglavarstva je bio “vrlo težak“ gotovo nemoguć izbor privatnog partnera za realizaciju projekta Hotela Šibenik. Između “nekoliko desetaka kandidata“ izabran je NCP Šibenik kao najbolji partner. To šta je bio i jedini kandidat nije važno spomena. Bitno je da je NCP donekle spasio taj dio famoznog projekta Šibenik. Bitno je da taj dio ne prođe kao i skoro svi ostali. Osim Obonjana za kojeg se još uvijek ne zna šta će se napraviti. Iako je od također pustog broja kandidata priča u vezi sa Obonjanom spala na jedno slovo, pa se može pretpostaviti kako će to jedno slovo biti najbolji kandidat.

Ne znam kakve su te ponude. Bilo NCP-a ili Orco grupe. Nadam se da nešto i valjaju. Šta onda ako nisu kvalitetne i ostvarive, pa Šibenik opet popuši kao u masu “projekata“ koje je osmislila ova vladajuća garnitura,. Da li je spašavanje “projekta Šibenik“ , na šta sve ovo i liči, dovoljno opravdanje za partnerstvo sa firmama koje možda i ne nude ništa posebno. Ako je to stvarno tako, bilo bi bolje odustati od svega i ponoviti natječaj. Ovako, a s obzirom na neozbiljnost naše gradske vlasti, sve to izgleda namješteno i u najmanju ruku čudno, jer ako se ne varam Obonjan je još uvijek pod upitnikom, a za Kuline još uvijek nije riješeno vlasništvo.

Osim toga, našoj gradskoj vlasti još nije sinulo da je njihov projekt Šibenik već odavno propao. Za tvrđave, a kao ni za rekreacijsku zonu u Bribirskim knezovima nije bilo zainteresiranih. Dapače, ti dijelovi projekta se uopće više ne spominju. Mada sam negdje pročitao izjavu gradonačelnice u kojoj je na nečiji upit u svezi uređenja i korištenja tvrđava odgovorila kako su one dio projekta Šibenik, pa se kao takve ne smiju još uvijek dirati. Koji odgovor ha. Kladim se da je u njega nekoliko puta ubacila “zapravo“ i “kanaliziranje“, jer je pitanjem vjerojatno bila zatečena.
Znate šta. Nadam se kako je ova gradska vlast u dubokom uvjerenju da radi odličan posao na dobrobit svih nas. Jer ako nije tako. Ako ovakve stvari rade samo iz nekih svojih interesa, onda nemaju ama baš nikakvog valjanog opravdanja za svoju nesposobnost.

Kad malo pogledamo sve šta su pokušali napraviti pa su doživili fijasko. Od bazena, pa preko prometa u gradu, rive do famoznog trgovačkog centra na tehnološkoj, Veleučilišta, Revije, Duboke, TLM-a i čega li još, stječe se dojam da se ponašaju kao guske u magli. Pamet im je bistra jedino kad moraju obnoviti vozni park ili otići na službeni put u recimo Prag.

Kad već pričam o gradskoj majci i očevima, ne mogu ne spomenuti 800 000 kuna plaćenu prometnu studiju koja još uvijek nije ugledala svijetlo dana. Da li je ta studija više završena i ako je, šta u njoj piše. Odnosno, ako je završena šta smo to platili?

BTW. U svim odlukama poglavarstva je sudjelovao i Bajić, u svezi kojega nitko iz poglavarstva nije još rekao ni riječ.

Nema komentara: