26 kolovoza 2007

Retrospektiva III

Da tehnološka cesta nije gotova to nam je već svima jasno. Sve ono šta je gradska vlast trebala napraviti daleko je od gotovog. Osim importane centra i prilaznih cesta nisu vratili ni željezničkom kolodvoru ono šta su obećali vratiti. Željezničari su iznenađeni i razočarani. Valjda su bidni do zadnjeg trena vjerovali gradskoj vlasti. Sad su se napokon probudili i zaključili da teti Nedi ipak ne triba virovati. Gori su od nas. I nama je dugo tribalo da shvatimo kako nas gradska vlast voza amo tamo, kako njima paše. Obećava svašta a obećanja ne ispunjava. Ka i Sanader sa jamstvenom karticom.

Obećala je tako Krapljanima gradska vlast da će im očistiti toranj od golubljeg izmeta i lešina. Obećanje ludom radovanje. Ka šta to obično biva došli gradski vladari, pogledali, marendali, obećali i otišli. Očigledno je marenda bila loša kad do sad nisu ništa napravili. Moji Krapljani, drugi put spremite bolju marendu.

Kaže dr. Milomir Ninković, Račanov doktor, da se u Njemačkoj politika ne miješa u rad liječnika, a šef jedne klinike snosi punu odgovornost za njezin rad. Mislim da bi im bolje bilo da se politika miješa u rad liječnika jer tako bi se šef te klinike, ka naš Burić, uvik moga pravdat da nije on kriv za probleme bolnice/klinike, nego je kriva politika.

Započela je hajka na Keretu. Ravnatelja NP Kornati. Prvo su mu podvalili ovce. Pa su mu smjestili gradnju bez dozvole. Prozivaju ga u svim novinama. Posebno ga štracaju Markov i Skračić. Prvi je vjerojatno zinuo na Krnetino mjesto ravnatelja, a drugome Krneta smeta jer nije glavna faca u Kornatima. Paradoks je najviše u tome šta je Skračić optužio NP Kornati kao glavnog krivca za uginuće njegovih ovaca od žeđi. Nije Skračiću niti palo na pamet da bi on, kao vlasnik tih ovaca, trebao snositi krivnju za njihovo uginuće. Uzgred budi rečeno, nitko nije ni vidio te Skračićeve uginule ovce. Ovo sve je toliko iživciralo Krnetu da je neki dan napao inspektore, pa je još zaradio i njihovu prijavu.

Teta Neda kaže Dolac je naš. Šime Zenić kaže – kako da nije. I tu Šime ima potpuno pravo. Zakon je zakon, a on kaže da će Dolcem upravljati Županijska lučka uprava. Teta Neda nema pojma kako bi mogla Dolac staviti pod upravu grada. Naravno da način postoji. Treba malo čitati Zakone. Nemam joj namjeru kazati kako je moguće to ostvariti. Neka pita one puste pravnike čije usluge svake godine plaća iz našeg džepa. Oni će joj dati nekakav kvalitetan savjet. Ka i do sada.

Žaborić je opet u novinama. Naravno, u pozitivnom smislu. Od kad se počeo spominjati Bajić, Žaborić se svako malo spominje kao perspektivno turističko mjesto. Jel to netko pokušava oprati Bajića?

BTW, o Bajiću nigdje niti riječi. Nitko se nije oglasio. Šta se tiče naših novinara to me ne čudi s obzirom da oni pišu naručene članke. Međutim, niti gradska vlast, a niti čelnici HDZ-a nisu pokušali obraniti svojeg kolegu. To može značiti samo jedno. Sve je istina. Vjerojatno nemaju ništa pametnog za reći, pa je bolje šutiti. Šutnja je zlato. Kad bi bar šutili uvijek kad nemaju ništa pametno za kazati.

Nema komentara: