29 kolovoza 2007

Pretekli me SDP-ovci

Imao sam namjeru teti Nedi poslati otvoreno pismo kroz sve medije u kojem bi od nje zatražio nekakav odgovor u svezi člana poglavastva Ivana Bajića i njegove sumnjive prošlosti.
Međutim pretekli me lokalni SDP-ovci:

Otvoreno pismo

Poštovana gospođo gradonačelnice,
Budući da niste ni jednom jedinom rječju reagirali na tvrdnje iznesene u pisanim i elektroničkim medijima o kriminalnoj prošlosti člana Gradskog poglavarstva g-dina Ivana Bajića, Vašeg bliskog suradnika, te s obzirom da ste imenovanog Vi predložili, temeljem Statuta Grada Šibenika, za člana Gradskog poglavarstva grada Šibenika, ovim putem tražimo od Vas da se javno očitujete o Vašim saznanjima u svezi kriminalne prošlosti člana poglavarstva g-dina Ivana Bajića koji je izabran na Vaš prijedlog, te da se izjasnite da li ste saznanja o kriminalnoj prošlosti imali i u vrijeme kad ste dotičnog predlagali u Gradsko vijeće.

Ukoliko su tvrdnje iznesene u medijima točne, a jednostavnim uvidom unovinsku arhivu to se može provjeriti, tada tražimo od Vas da odmah pokrenete postupak za opoziv člana Gradskog poglavarstva g-dina Ivana Bajića. Nedopustivo je da čovjek koji je prema vlastitom priznanju nosio pištolj i novac šefu „zločinačke organizacije“, te obnašao dužnost njegovog tjelohranitelja danas obnaša časnu dužnost člana Gradskog poglavarstva Grada Šibenika i prezentira naš grad Šibenik u zemljki I svijetu. Nedopustivo je to s pozicije morala i s pozicije dobrog ukusa. Ljudima s takvom prošlošću nije mjesto na časnim i odgovornim funkcijama u lokalnoj i državnoj vlasti.

Gospođo gradonačelnice, zna se gdje je mjesto kriminalu i mutnim poslovima. I nemojte se pozivati na nepostojanje kaznene prijave. Ne radi se o kaznenoj odgovornosti, mada ovdje ne želim prejudicirati da nema i takve odgovornosti u ovom slučaju, već o moralnoj i političkoj odgovornosti.

Pri tom imajte u vidu da se ne radi o politikanstvu već o obvezi da se reagira na ovakva saznanja. Kako mojoj obvezi, kao predsjednika oporbenog SDP-a, tako i Vašoj, kao gradonačelnice i kao predlagača Gradskog poglavarstva, dakle kao osobe koja je direktno odgovorna za izbor g-dina Ivana Bajića u Gradsko poglavarstvo.
S poštovanjem

Franko Vidović
Predsjednik GO SDP Šibenik


Vrlo pohvalno od njih. Mislim da je i vrijeme da netko više počne reagirati na svinjarije koje nam skoro svakodnevno priređuju naši gradski vladari.

SDP, svaka čast, skidam kapu, definitivno ste, s ovim potezom, zaradili moj glas, a i glas moje obitelji.

Sad s nestrpljenjem očekujem teta Nedin odgovor.

Nema komentara: