30 kolovoza 2007

Gradonačelnica je odgovorila

Gradonačelnica smatra da je otvoreno pismo najobičnije politikantstvo. Ona, jadna nema nikakvih saznanja o Bajićevoj kriminalnoj prošlosti budući da nikad nije kažnjavan niti kazneno gonjen (a odakle joj je ovo poznato). Još gradonačelnica kaže kako je Bajić postao član poglavarstva upravo iz razloga šta je vrlo cijenjen u Žaboriću, te zahvaljujući rezultatima koje je postigao u turizmu (to su oni rezultati za koje je dobio zahvalnicu).

Don Ante kaže gotovo istu stvar. On kaže da su konsultirali središnjicu, te da su ustanovili kako nema razloga za opoziv. Nije samo rekao koju središnjicu. Don Ante još kaže da on (Bajić) nije odgovoran za ono čime se bavio njegov bivši poslodavac, te da je njegov život u Žaboriću, zadnjih deset godina, korektan.

Ljudi, nemam pojma šta bi uopće rekao na ovoliku količinu bahatosti i pokvarenosti. Jel moguće da će lokalni HDZ-ovci pokriti Bajića u potpunosti i na taj način ga rehabilitirati te mu dati kredibilitet kao uvaženom i potpuno ispravnom članu poglavarstva.

Sramota. Zar nisu svjesni šta rade. Zar nisu svjesni da Bajićeva prošlost nije stvar optužnica i kaznenih prijava, nego političke i moralne odgovornosti. Zar nisu svjesni da braneći Bajića u stvari brane sve bivše i sadašnje pripadnike bilo koje kriminalne skupine. Zar nisu svjesni da nakon ovog istupa sve njihove buduće izjave u vezi pravde i poštenja nemaju ama baš nikakvu težinu.

Očigledno nisu svjesni šta rade. Očigledno smatraju kako im ovo nikad neće doći na naplatu. Smatraju kako im nitko ništa ne može i tako se ponašaju. Žalosno.

Don Ante je konsultirao središnjicu i ovi su im dali podršku, šta znači da stvar nije samo na lokalnoj razini, već se širi i na državnu razinu.

Bajić je zadnjih deset godina besprijekoran. Šta to uopće znači? I pedofil može biti besprijekoran stotinu godina, ali mu nitko neće dati da radi u vrtiću i čuva djecu.

Činjenica je da je Bajić “bivši“ član Bagarićeve kriminalne skupine, te je za njega vodio kockarnicu i bio mu tjelohranitelj (Bajićeva izjava sa suđenja). Nosio je Bagariću torbu sa pištoljem i novcima (također njegova izjava sa suđenja), a danas tvrdi kako nije znao šta je u torbi. Samo ovo bi trebalo biti dovoljno gradonačelnici da postupi na jedini ispravan način. Ali ne, ona postupa na krivi način. Socijalna radnica??? Bravo.

Na ovaj način je samo pokazala i dokazala povezanost vladajuće stranke sa društvenim muljem.

Nema komentara: