28 srpnja 2007

Reda radi

Iz puste dosade kupio sam Šibenski list i Novi tjednik, nadajući se da ću naći nešto o čemu bih mogao pisati, a šta već nisam pokrio.
Moje ptičice su na odmorima, kao i većina Šibenskih političara, pa se u gradu ništa konkretno ne događa. Osim tehnološke ceste, neće se ni događati nešto posebno, a o njoj je napisan prethodni post, pa o toj gradskoj blamaži nema smisla više pisati niti riječi.

Nego evo nekoliko crtica, bukvalno reda radi.

Na Duju Stančića je otvorena lovna sezona. Puca se sa svih strana. Mislio sam da je članak o izgrađenom hotelu u Srimi, a koji je kao neka velika ekskluziva osvanuo u prošlom broju Novog Tjednika, svršetak priče. Međutim, nije. Ima toga još. Sad je navodno i falsificirao dokumente o zemljištu na kojem se nalazi sporni hotel. Duje je opako naljutio svoje stranačke kolege. Nećeš Duje ti ni vidit Sabora. Satrat će te do temelja. Tako ti je to kad pripadaš interesnoj skupini. Stoga, pozivam sve građane koji znaju nešto o Duji, a moglo bi poslužiti njegovoj stranci za kompromitiranje istoga, budite slobodni svratiti na Baldekin u prostorije HDZ-a, kako bi svoja saznanja podijelili sa svekolikom javnošću, a sve u cilju rušenja ambicija jednog nesuđenog uvaženog zastupnika.

Novici, već prije spominjanom zlobnom kondukteru, u pozitivne događaje tjedna spada završetak tehnološke ceste ( koja još nije završena ), a nakon toga spominje veliki broj prometnih nezgoda na cestama i moru ( kako je to pozitivno nije mi jasno), pa apelira na sve sudionike prometa. Proradilo srce šofera i prometnog pandura, još kad bi stavio kacigu kad vozi motor, i svima nama svojim primjerom pokazao kako se ponaša u prometu.

Novi tjednik je intervjuirao nekoga iz oporbe. Ne znam bili se više čudio tome, ili bi se više čudio odmjerenim i politički korektnim odgovorima Vidovića. Tanfara bi mogao štošta naučiti od ovog puno mlađeg političara. A i Kulušić isto, te još neki koji neargumentirano misle da su popili svu pamet ovog svita.

Djelatnicima gradske uprave tijekom ljeta dozvoljeno je nešto ležernije odijevanje, ali sve u granicama dobrog ukusa. Kako su ležerni u obavljanju svog posla, neće nam smetati ni ležerno odijevanje. Dobar ukus vjerojatno podrazumijeva da teta Neda neće oblačiti ništa žute boje.

Boraja će dobiti vodu, balastne vode će biti riješene, , Perica je sudjelovao u gašenju požara, , Maly podržava trku u Skradinu…..toliko o predizbornoj kampanji.

Živimo na vrlo trusnom području, kažu stručnjaci. Koliko li je tek to područje postalo trusno za vladajuće političare s obzirom da SDP, po PULS-ovoj mjesečnoj anketi, uvjerljivo vodi sa 30% glasova birača.

Eh, da. Biro stan je reagirao na pritužbu onog građanina. Slažem se s njihovim postom Građanin ih je trebao upozoriti da ponesu skale kako bi se mogli popeti na krov. Oni su ozbiljna i profesionalna firma, kako sami za sebe kažu. Nitko nema ama baš nikakvih primjedbi na njihov rad. Meni se, međutim čini, kako bi u gradu teško našli nekog tko nema primjedbi na njihovu neprofesionalnost i aljkavost

To je otprilike to, mršavo jel da.

Nema komentara: