25 srpnja 2007

Fina bez finece

U slijedećem postu jedan naš sugrađanin se osvrće na rad i zasluge gospođe Vanje Ninić, trenutačne direktorice FINE i članice Nadzornog odbora TLM-a. Osobno, o gospođi ne znam ništa tako da ne mogu ni potvrditi ni negirati navode iz posta, za kojeg ipak smatram kako treba biti objavljen. Stoga čitajte.

FINA BEZ FINECE

U zadnje vrijeme mediji nešto puno ne spominju Vanju Ninić, direktoricu šibenske podružnice FINA-e i članicu Nadzornog odbora TLM-a. Da ukratko rekapituliramo, radi se o diplomiranoj ekonomistici koja je tamo negdje 90-ih godina bila otpuštena iz TLM-a kao tehnološki visak (nepotreban kadar), da bi potom zahvaljujući Petrici Bukiću, HDZ-ovom gubernatoru grada i pajdašu njezinoga muža Cice Pulente (oba su ex-vaterpolisti), Vanja zasjela u direktorsku fotelju FINA-e, te uz to još zagrizla i pet-tisuća-kuna-mjesečno-vrijednu sinekuru u Nadzornom odboru istog onog TLM-a iz kojega je nekad bila šupirana, s tom razlikom sta se nju sada najedanput glorificira kao ”vrsnu financijsku stručnjakinju”.
Ta ”vrsna financijska stručnost” ogleda se, između ostalog, u tome što je svome suprugu omogućila da preko njegove privatne trgovačke firme ”Niva” alamaki u krugu ražinske tvornice na oči i uštrb komercijalista TLM-a. Ali, po riječima Vanjinog osobnog pravnika, groznog i zloglasnog Olujića, ”gospođa Ninić nije državna dužnosnica, te kao takva ne podliježe odredbama zakona o sprječavanju sukoba interesa” (alla onaj Tuđmanov aforizam da novci nisu imovina). Štaviše, Olujić je uvjeravao pučanstvo kako je Ninićka dio svojih apanaža poklanjala šibenskom vaterpolo klubu, a koji vode njezin muž i Petrica Bukić. Da bi onda taj isti vaterpolo klub gospodinu i gospođi Ninić platio kompletne troškove njihovog lanjskog turističkog ljetovanja u Kaliforniji. Ko je tu kako kome i kolko davao manče, sad je teško više prokljuniti.
Zato je svima jasno da gospođa Ninić u svojoj firmi nije najomiljenija osoba. Pogotovo otkako naveliko koristi sigurnosne kamere kako bi strogo kontrolirala da joj zaposlenici tijekom radnog vremena ne idu na zahod više od dva puta dnevno, što je po njezinoj ”vrsno stručnoj” regulativi strogo zabranjeno činiti bez specijalističke liječničke potvrde. Nedavno je Vanja namjeravala organizirati nekakvu vrstu banketa u blitvi za 15 zaposlenic(k)a koji su odlučili otići u penziju, jer im je bio pun kufer njihove ”vrsne” direktorice. Kad je potonja dočula da nitko od njih 15 na tu zakusku ne namjerava doći, ceremonija je isti tren otkazana, a petnaestoro su od ”vrsne financijske stručnjakinje” dobili oproštajne bonove od po 500 kuna (koja ženeroznost!).
Inače, mandat Vanje Ninić prati konzistentno nepotističko zapošljavanje nekvalificiranih pripadnika lokalne vaterpolske prvobitne zajednice, po principu ja-tebi-ti-meni. Metnimo ga staviti, kćer od ex-vaterpoliste doktora Baice, zaposlena preko reda da bi nakon samo 6 mjeseci rada uzela porodiljski, s kojeg se onda odlučila natjecati za novootvoreno mjesto šefice. Ali joj je pomrsilo račune to da se je na isti natječaj javila još i jedna dugogodišnja iskusna zaposlenica FINA-e. Kao što je bilo za očekivati, Ninićka je svoje preporuke dala mladoj Baičinici. Ali to ipak nije šmekalo zagrebačkoj središnjici, koja je na kraju šefovsko mjesto dodijelila trećoj osobi - skroz novoj zaposlenici.
Naveliko se priča da glavešinama u metropoli Vanja Ninić nije više po guštu, te da bi lako mogla izvisiti pri skorom reizboru. Pitanje je samo, da li će prije toga Vanja Ninić uspjeti FINAlizirati projekt da svim članovima osoblja koji imaju potrebu da se istoče više od dozvoljenih dvaput na dan, sponzorira ugradnju obveznog udarničkog katetera (i to u ordinaciji ex-vaterpoliste dr. Baice, a po nominalnoj manči) uz izravno priključenje « istih » na ultramodernu pišarjolu gradskog kolektora.
Kako gospođa Ninić posjeduje izuzetne govorne sposobnosti, a koje su sažete u samom joj nadimku Muta Pulentina, to nas ne bi iznenadilo da njena naredna štacija u karijeri bude direktorska fotelja neke od lokalnih radio ili TV postaja.

d0nquij0te


Ovaj post samo pokazuje i dokazuje kako politička i druga scena u Šibeniku vrvi od nepotizma i stranačke podobnosti. Naravno, ukoliko je sve šta je napisano u njemu istina. S obzirom da mi je poznata situacija u Šibeniku gdje se sve radi po rodbinskim i inim vezama, vjerujem da je potpuno točan.

Nema komentara: